ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ПОСЕТИЛА ИНЂИЈУ

Делегација општине Бач предвођена председником Драганом Сташевићем посетила је општину Инђија. На састанку се разговорало о функционисању локалне самоуправе, привредним активностима и начинима решавања проблема са којима се две општине суочавају.
Општина Бач је претежно пољопривредна општина која има циљ да у наредном периоду унапреди услове за довођење нових инвестиција.
„Ово је прва званична посета наше општине Инђији и она није случајно договорена јер пратимо рад вашег председника и желимо да чујемо позитивна искуства. Оно што ради Инђија је нешто што ми морамо да пренесемо код нас. Функционисање локалне самоуправе и начини како општина Инђија приступа инвеститорима који се овде појављају биће од велике користи за нас“, изјавио је Сташевић.
Председник општине Инђија Владимир Гак упознао је колегу из Бача о привредним активностима у Инђији као и предузетим мерама за довођење нових инвеститора. „Осим географског положаја веома је важно инвеститору понудити сређену индустријску зону у којој одмах могу градити своје постројење. Битно је нагласити да су парцеле које им нудимо у власништву општине. Када говоримо о искуствима општине Бач која су нама интересантна, ту свакако спада пољопривреда јер спадају у општине које су значајно оријентисане на ову привредну грану“, рекао је Гак.
Представници општине Бач обишли су и шалтер салу у којој се налази цела општинска управа где грађани могу на једном месту решити све своје потребе. Договорена је узвратна посета као и смернице у ком правцу ће се одвијати даља сарадња између две општине.