ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА У 2016. ГОДИНИ

У Свечаној сали општине Бач, данас 13. априла уручена су признања најуспешнијим спортистима у протеклој 2016. години.
Председник општине Бач Драган Сташевић ,захваливши им се што општину представљају у најбољем светлу, како у Србији тако и у свету уручио је признања:

ПИОНИРКИ:   МОЊИ ЈОШИЋ,  ФК ТВРЂАВА Бач
Моња је рођена 2006.године, игра за селекцију дечака, ФК Тврђава Бач, а паралелно игра и за женску екипу ФК Црвена звезда Београд, наступа за репрезентацију Војводине за девојчице узраста до 13 година. Освајала је разне турнире, а својим радом, залагањем и талентом се истичне где год се појави. Тренутно стижу и понуде Војводине из Новог Сада и Спартака из Суботице, да идуће године наступа за нихове екипе.
 
ПИОНИРУ:   ДАВИДОВ ВУКАШИНУ, ФК ТВРЂАВА Бач
Вукашин је рођен 2009.године, члан пионирског узраста ФК Тврђава, капитен репрезентације Војводине узраста до 10 година. У прошлој години са Тврђавом и са репрезентацијом је освојио многе турнире, да би на Првенству Србије мини маxи лиге био проглашен за најперспективнијег играча, а добио је позив да од 7 – 14 маја као најбоље дете у Србији у својој генерацији учествује у кампу Барселоне.

КАДЕТКИЊИ:   ВУКОВИЋ МИНИ, КК СЛАВИЈА Бач
Мина је рођена 2003.године, мајстор каратеа (носилац црног појаса 1.дан), Светска првакиња у борбама у категорији кадета преко 42кг коју је освојила на Првенству у Бугарској, Првакиња Војводине и Србије у истој категорији, одличан ученик ОШ Вука Караџић Бач.  
 
КАДЕТУ:   КРНАЈАЦ ЈОВАНУ, КДТ ХЕРКУЛЕС Бач
Јован је рођен 2002.године, репрезентативац Србије за младе до 15 година, првак Србије и носилац три нацинална рекорда у својој узрасној категорији. Проглашен за најбољег младог такмичара у Србији.
 
ЈУНИОРУ:   ВЛАДИСАВЉЕВ СТЕВАН, КДТ ХЕРКУЛЕС Бач
Стеван је рођен 1999.године, јуниорски репрезентативац Србије, првак Србије, носилац четири национална рекорда у својој категорији.
 
СЕНИОРКИ:   МИЛАНОВИЋ ИРИНА, ОК ПАРТИЗАН Бач
Ирина је стандардна чланица прве екипе Партизана, четврту годину за редом наступа за екипу у разним узрастима. На многобројним турнирима је проглашавају за најбољу, како у сали, тако и на песку и разним стрит волеј такмичењима. Као репрезентативка Србије у Бугарској осваја са нацоналним тимом сребрну медаљу. Тренутно игра у 2.Савезној лиги за ОК Панонија из Бачке Паланке где је једна од најбољих играчица.
 
СЕНИОРУ:   БЕРТРАН КРИСТИЈАН, КДТ ХЕРКУЛЕС Бач
Кристијан је сениорски репрезентативац Србије, првак Србије, носилац три национална рекорда, на Међународном првенству Малте осваја друго место. Савез за дизање тегова прогласио га је за најуспешнијег такмичара у категорији до 20 година.
 
ТРЕНЕРУ:   СТУПАР СТАНИСЛАВИ, КК СЛАВИЈА Бач
Станислава је оперативни тренер смер карате, први тренер у клубу, и тренер кадеткиња КК Славија које су у Бугарској на Светском Шотокан карате до Уједињених нација Првенству и Светском Кохаи Купу освојиле две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу  а ти резултати су иницирали позивом да буде помоћни тренер наше женске репрезентације Србије у припремама наредно Европско првенство.
 
КЛУБУ:   ОДБОЈКАШКОМ КЛУБУ ПАРТИЗАН БАЧ
Клуб који броји 80 активних чланова и који има и мушку и женску селекцију у више узрасних категорија. Клуб који је у у задње две године осварио више запажених резултата на савезном нивоу, а у овој години се тренутно налази на првом месту на табели са веома великим изгледима да у наредној сезони имамо и друголигаша у одбојци.
Клуб који је успео да изнедри два репрезентативца, што нема ниједан клуб у колективном систему такмичења у нашој општини.

Како је рекао председник општине Бач Драган Сташевић, право је задовољство знати да у општини Бач има толико успешних спортиста и истакао да ће општина и у наредном периоду наставити да им пружа подршку.
 

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА У 2016. ГОДИНИ
ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА У 2016. ГОДИНИ