НОВА ИНФОРМАЦИОНО-КОМУНИКАЦИОНА ОПРЕМА ЗА ШКОЛУ У БАЧУ

Министар правде Нела Кубуровић, уручила је дана 14.07.2017. године, у Београду уговоре добитницима конкурса  за доделу средстава прикупљених на основу кривичног гоњења (опортунитета), којима су средства у износу од 351.509.000,00 динара додељена за пројекте из области здравства, просвете, социјалне политике, културе и других.

На конкурс се пријавило 763 пројекта, а Влада Србије је на предлог Комисије министарства, која је оцењивала сваки пројекат, донела решење којим су средства расподељена на 97 корисника.

Међу корисницима средстава  нашла се и  Основна школа „Вук Караџић“ Бач, која се пријавила пројектом „Набавка ИКТ опреме“.  Школа је своје учешће у конкурсу образложила тиме да се већ укључила  у Пројекат Министарства просвете , Министарства телекомуникација  и Компаније Мајкрософт, чиме  је добила бежичну вај-фај мрежу (АМРЕС), чиме је само дата  могућност да   се   унапреди настава  употребом информационо комуникационих технологија  и  увођењем дигиталних сервиса у функционисање школе,  те да  би се  овим пројектом обезбедила потребна  рачунарска и пратећа опрема, која би омогућила  да све то и функционише  и донесе очекиване ефекте.

Реализацијом пројекта омогућиће се коришћење капацитета  уграђене    вај-фај мреже, доступне  у  свих 24 учионице, од стране 32 наставника,  365 ученика, 1 стручног сарадника и 4 особе из управе  наше школе. Пројекторе и беле табле у свакој учионици,  користиће   и 25 професора  и  108 ученика  Пољопривредне школе Бач, који користе исте  учионице за реализацију теоријске наставе, у супротној смени.

Значај набављене опреме је вишеструк и омогућиће  модернизацију наставног процеса у школи, као и јачање информационо комуникационе писмености корисника. Већа употреба могућности Интернета у едукативне сврхе, као и контрола садржаја којима ученици приступају, имаће  вишеструко повољне  ефекте на ученике, како едукативне, тако и васпитне и значила би и у борби против електронског  насиља.

Реализацијом пројекта у вредности од 3.034.742,00 динара извршиће се набавка 37  комада лап топова,  24 пројектора са пратећом опремом, као и набавка 20 комада белих магнетних табли, које ће омогућити пројекцију, као и евентуалну надоградњу  система интерактивне табле у неким будућим набавкама.

Уградња опреме обавиће се уз подршку локалне самоуправе, која је и подржала цео овај пројекат.

Додели уговора присуствовали су још и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, министар здравља Златибор Лончар, министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић и министар културе и информисања, Владан Вукосављевић.

Они су се захвалили Министарству правде и министарки Кубуровић на средствима која су додељена тим областима, наводећи да је у питању веома значајан износ који ће на најбољи могући начин допринети побољшању услуга и рада у многобрајним институцијама чија је делатност од изузетног значаја за грађане.

НОВА ИНФОРМАЦИОНО-КОМУНИКАЦИОНА ОПРЕМА ЗА ШКОЛУ У БАЧУ
НОВА ИНФОРМАЦИОНО-КОМУНИКАЦИОНА ОПРЕМА ЗА ШКОЛУ У БАЧУ
НОВА ИНФОРМАЦИОНО-КОМУНИКАЦИОНА ОПРЕМА ЗА ШКОЛУ У БАЧУ