ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА СКГО

Данас, 26.априла гости општине Бач били су представници Сталне конференције градова и општина - СКГО и то генерални секретар Ђорђе Станичић, шеф Службе за информисање Владимир Јовановић и саветница за информисање и комуникацију Катарина Арамбашић-Пивић.
 
Повод посете представника СКГО јесте потписивање Меморандума о сарадњи за пакет подршке општини Бач у процесима јавно-приватног партнерства.
Мемораднум је у име општине Бач потписао председник општине Драган Сташевић а у име СКГО генерални секретар Дјордје Станичић.
 
Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић, ова врста подршке локалној самоуправи је више него добродошла јер би било од великог значаја да се неки пројекти реализују кроз јавно-приватно партнерство а у интересу свих грађана општине Бач и ту се првенствено мисли на пројекат марине у Бачком Новом Селу и на пројекат туристичко-рекреативног комплекса код језера Провала.
 
Генерални секретар Ђорђе Станичић је истакао да је општина Бач уз Лозницу одабрана добила овакав пакет подршке и да је предвиђено да се у току пројекта реализује више радионица и семинара. Такође, истакао је да поменути програм финансира Влада Шведске а да је сврха програма пружање подршке и даље припреме општине и градова у Србији за приступање ЕУ.
 
Након састанка гости су имали прилику да обиђу културно историјске споменике у општини Бач и да се увере у туристички потенцијал општине.
 
ПОТПИСАН МЕМОРАДНУМ О САРАДЊИ СА СКГО
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА СКГО