ИНФОРМАЦИЈА О ПРОЈЕКТИМА У ТОКУ И ПЛАНИРАНИМ АКТИВНОСТИМА ДО КРАЈА 2017. ГОДИНЕ.

Поштовани грађани општине Бач, овим путем желим да вас информишем о активностима које су у току и за које је извесно да ће бити завршене до краја године.
Пре свега желим да још једном потврдим да ће објекат ПУ Колибри Бач бити проширен за јаслени део те да сада, када је усвојен ребаланс, нема никаквих препрека да се настави са свим неопходним радовима. Такође, постоји велика потреба да се пешачка стаза до моста у Бачу реконструише и уреди онако како би кретање по њој било безбедно. И за то смо определили средства и реализација овог пројекта би требала да буде завршена пре нове 2018. године. Трећа ствар коју желим да споменем јесте друга фаза реконструкције пута Братства и Јединства у Бачу за шта смо створили све неопходне услове и за сада нема препрека да се и тај пројекат заврши до краја године. Радови на хладњачи су при самом завршетку, тако да је реално да се ускоро почну убирати приходи од закупа исте. Даље, ускоро ће Бач имати нову уличну лед расвету, средства су обезбеђена и ускоро ћемо знати ко ће бити извођач радова. За пар дана започеће се са радовима на замени водоводних цеви у Вајској како би и овде имали нове водоводне цеви и исправнију воду а такође ускоро  треба да се приступи и чишћењу канала у овом насељу. Пројекат израде Плана детаљне регулације за спортско, рекреативни и туристички комплекс језера Провала је при самом завршетку и већ наредне године биће могуће започети са другим пословима који ће створити услове да се тамо изграде терени за мале спортове, бунгалови, камп зону и друго. Такође, израда Плана детаљне регулације за нову индустријску зону је започета, тако да смо са овим пословима кренули  на време како не би дошли до ситуације да немамо простор за инвеститоре. За постојећу радну зону обезбедили смо средства за пројектно техничку документацију за расвету како би створили основни услов за обезбеђивање средстава за радове на изградњи расвете у постојећој индустријској зони. У овој индустријској зони изградили смо вишенаменску производну халу где је фирма KSC TECTONA запослила 55 радника. Целокупан пројекат помоћи старима и особама са инвалидитетом иде предвиђеном динамиком и 1. Октобра су геронтодомаћице започеле са одласком до циљне групе док ће ускоро бити спремна и вешерница.  Обезбеђена су средства за израду пројектно техничке документације за  канализацију у Малом Бачу, документације за пројекат секундарне канализацију у Селенчи, документацију за кружни ток у Бачу,  документацију за реконструкцију многих путева и друго. Такође, очекивања су да лицитација државног пољоприведног земљишта буде спроведена у октобру месецу.
Општина Бач је сада финансијски стабилна, стање на рачуну износи нешто више од 133 милиона динара, што је супротност од затеченог стања 2014. године и жеља ми је да се настави у правцу развоја и просперитета, довођења инвеститора, подршке социјално угроженом становништву, развоја привреде, туризма и пољопривреде, подршке здравству и ученицима као и да се настави са свим започетим и планираним пројектима. Захваљујем се свим становницима општине Бач на подршци и поверењу, коалиционим партнерима и свим сарадницима. Желим вам свима добро здравље и пуно успеха.
Драган Сташевић
 
Дана 02.10.2017. године Драган Сташевић је поднео неопозиву оставку на функцију председника општине Бач

ИНФОРМАЦИЈА О ПРОЈЕКТИМА У ТОКУ И ПЛАНИРАНИМ АКТИВНОСТИМА ДО КРАЈА 2017. ГОДИНЕ.