August 2017

ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ

ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ

Општина Бач, Канцеларија за младе у сарадњи са одбојкашким клубом ОК ''Партизан'' и Туристичком организацијом општине Бач, 19. августа у оквиру своје друге трибине и акције ''Хумано лето'', организује хуманитарни турнир у одбојци на језеру ''Провала''. Средства прикупљена од наших учесника на турниру биће прослеђена здравствено најугроженијој деци општине Бач.

ИЗВРШЕНА КОНТРОЛА ИСПЛАЋЕНИХ СУБВЕНЦИЈА

ИЗВРШЕНА КОНТРОЛА ИСПЛАЋЕНИХ СУБВЕНЦИЈА

Радна група  за проверу  наменског утрошка  субвенција за инвестиције  у физичка средства пољопривредних газдинстава додељених по расписаном конкурсу у 2016. години улази у завршну фазу контроле спроведених инвестиција.  Према речима Ивана Ловаса, члана радне групе, досадашњи записници са теренске контроле указују на то да су додељена средства наменски утрошена и у складу са потписаним Уговорима и условима конкурса.

ИНФОРМАЦИЈА О АКТУЕЛНИМ КОНКУРСИМА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

ИНФОРМАЦИЈА О АКТУЕЛНИМ КОНКУРСИМА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ

ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ У СРБИЈИ

У циљу предузимања одговарајућих превентивних активности ради унапређења безбедности саобраћаја, општина Бач позива све становнике општине да попуне упитник Агенције за безбедност саобраћаја. 

Линк ка упитнику:  https://goo.gl/forms/ok65SAAI1mWDrnUp1

ДЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СТИГЛА У ОПШТИНУ БАЧ

У понедељак, 14. Августа у општину Бач су стигла деца из јужне српске покрајине Косова и Метохије. Одмах по доласку примио их је и угостио председник општине Бач Драган Сташевић који је истакао задовољство што ће управо деца из Косовске Митровице имати прилику да сада, у летњем периоду буду гости Бача, да се упознају са свим лепотама општине као и да стекну нека нова познанства.

НАГРАДЕ ЗА ПРВА МЕСТА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

НАГРАДЕ ЗА ПРВА МЕСТА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

У понедељак, 14. Августа у свечаној сали општине Бач , председник општине Бач Драган Сташевић примио је децу која су остварила завидне успехе на Републичким такмичењима из математике и латинског језика. Тим поводом он је ученици другог разреда средње школе „20. Октобар“ из Бачке Паланке, Милени Јелић и ученику првог разреда Карловачке гимназије Луки Мешановићу уручио похвалницу и ваучер у вредности од по 10.000 динара.

ОПШТИНА БАЧ НАСТАВЉА У РИТМУ ЕВРОПЕ И У 2018. ГОДИНИ

Председник општине Бач Драган Сташевић и представници највеће дечије музичке манифестације у Србији „Србија у ритму Европе“ потписали су данас уговор којим се сарадња наставља и у 2018. години. Ове године, девојчица из Селенче, Магдалена Кања која је представљала општину Бач у поменутом такмичењу остварила је завидно пето место а управо захваљујући лепом искуству од ове године и прилици да се општина Бач кроз песму и игру представи читавој Србији донета је одлука о учешћу и следеће године.

НОВИ ПРОЗОРИ НА ШКОЛИ У СЕЛЕНЧИ

У основној школи "Јан Колар" Селенча извршена је уградња 19 нових прозора и улазних врата. Председник општине Бач Драган Сташевић обишао је у друштву директора школе Катарине Врабчењак радове и имао прилику да се увери да ће уградња бити завршена убрзо. Средства за набавку нових ПВЦ прозора у износу од 8.000 eвра обезбедила је Канцеларија за Словаке у дијаспори Републике Словачке док радове изводи фирма "Слован -Прогрес" из Селенче.

Pages