ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ И ПЛАВНИ

Министарство привреде одобрило је општини Бач средства за израду пројектно техничке документације канализационе мреже у насељима Плавна и Бачко Ново Село.

Средства су одобрена по основу пријаве на конкурс Министарства привреде где је општина Бач аплицирала за израду генералног пројекта, идејног решења, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење. Укупна вредност пројекта израде документације планирана је у износу од 6.050.000,00 динара где ће Министарство привреде учествовати са 4.235.000.000,00 динара а остатак средстава и целокупан ПДВ ће бити обезбеђан из буџета општине.

Како је рекао председник општине Бач Драган Сташевић, покривеност општине канализационом мрежом износи свега 16%, а тренутно се врше послови на изградњи једног дела канализације у Селенчи тако да ће израда документације за канализацију у Плавни и Бачком Новом Селу омогућити да у наредном периоду планирамо и извршимо изградњу канализације и у овим местима где би према проценама била потребна изградња око 17км мреже.

У Плавни и Бачком Новом Селу живи око 2.400 становника због чега је веома важно да се израдом поменуте документације испуни основна претпоставка за даље проширење покривености наше општине канализационом мрежом и свим становницима се пружи могућност прикључења на исту. Близина Дунава и висок ниво подземних вода су становницима ових насеља често стварали одређене проблеме са септичким јамама а ускоро ћемо бити у прилици да направимо први корак ка решавању тих проблема а свакако и да дамо одређени еколошки допринос.

 Министарство привреде  је препознало овај проблем и њихова подршка нам је од великог значаја те ћемо наставити да удруженим снагама радимо на побољшању комуналне опремељености општине Бач али и на другим пројектима- рекао је Сташевић.

ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ И ПЛАВНИ