ОПШТИНА БАЧ ПОТПИСАЛА МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ У ПРОЈЕКТУ ″РЕФОРМА ЛОКАЛНИХ ФИНАНСИЈА″

Представници 33 града и општине у Србији потписали су 14.05.2019.години у Београду Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта "РЕЛОФ2", који предвиђа стручну подршку локалним самоуправама у примени принципа добре управе у области локалних јавних финансија, интерне ревизије и надзор над локалним јавним предузећима.

Општина Бач која је један од потписника меморандума је на овом пројекту учествовала заједно са општином Оџаци и општином Бачки Петровац.

Представници општина и градова су Меморандум потписали са заменицом директора Швајцарске канцеларије за сарадњу Сибил Хеглер и директорком пројекта "РЕЛОФ2" Аном Јоловић.

У име општине Бач Меморандум је потписао председник Борислав Антонић, са којим је у делегацији била Ана Гутеша, руководилац Одeљења за буџет и финансије Општинске управе Бач.

Свечаности су присуствовали и Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, в.д. заменица директора Швајцарске канцеларије за сарадњу Сибил Хеглер, в.д. помоћница министра финансија Споменка Вирцбургер, помоћница министра привреде Дубравка Дракулић, председник општине Осечина Драган Алексић, директорка пројекта „РЕЛОФ2“ др Ана Јоловић.

Прилоком церемоније потписивања на Белом двору је одржан и стручни панел на којем су говорили: Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе др Иван Бошњак, председник Савета Државне ревизорске институције др Душко Пејовић, Руководилац Групе за методологију рада и развој интерне ревизије Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија Зоран Живковић и Начелник градске управе за буџет и локални економски развој града Сремске Митровице Душко Шарошковић.