Јул 2016

АКЦИЈА ВОЗИ ОДМОРАН

Летњи месеци – јун, јул и август, бележе веома изражено страдање у саобраћају. Разлози су различити, а велики број настрадалих припада оној категорији учесника који су путовали на дужим релацијама, враћали се са њих или транзитирали кроз Републику Србију на путу до своје земље.

Имајући у виду постојеће стање, један од кључних задатака је да се трагичан биланс из претходних година смањи квалитетним и видљивим активностима. С тим циљем, Агенција за безбедност саобраћаја је припремила бројне активности у оквиру кампање „Вози одморан/Drive fresh“.

Општина Бач ће као и до сада подржавати све активности које се односе на унапређење безбедности грађана.
 

Текст флајера можете преузети овде

Акција вози одморан

Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2016. години

Национална служба за запошљавање – Филијала Нови Сад и Општина Бач расписали су  Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2016. години
 Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима одобрава се послодавцима који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на  виденцији Националне службе за запошљавање.
Јавни позив је отворен од дана објављивања 27.07.2016 до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 27.08.2016. године.
 

Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања до 30.12.2016. године

Општинско веће Општине Бач расписало је Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања до 31.12.2016. године.

На Конкурсу може  учествовати:

  • издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија, који се води у Агенцији за привредне регистре;
  • правно лице, односно предузетник, који се бави производњом медијских садржаја и који има доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија;

Учесник Конкурса може конкурисати само са једним пројектом.
Право учешћа на конкурс немају издавачи медија које се финансирају из јавних прихода, као ни лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном финансирању, а нису у прописаном року и форми поднела наративни и финансијски извештај.

Рок за подношење пријава и пројеката је 10 (десет) дана од објављивања Конкурса на сајту општине Бач.

Датум објаве: 22.07.2016. године

 

ОБРАСЦИ ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКАТА И РЕШЕЊЕ О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА
ОБРАСЦИ ЗА ИЗВЕШТАВАЊЕ:

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ИЗДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА - ВИШЕНАМЕНСКЕ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ У БАЧУ ПУТЕМ ПРИКУПЉАЊА ПИСМЕНИХ ПОНУДА

Комисија за спровођење поступка прибављања, отуђења и давања у закуп непокретности у јавној својини општине Бач,  на својој 4. седници, одржаној дана 20. јуна 2016. године расписала је јавни оглас за издавање у закуп  пословног простора - вишенаменске производне хале, површине 1150м2, у зони мале привреде у Бачу, изграђенe на парцели број3776/25 у к.о. Бач, површине 5999м2, уписане у листу непокретности број 459 у јавној својини општине Бач.

Рок за подношење пријава је 20 дана од дана јавног оглашавања односно  од 22. јула до 11. августа 2016. године.
 

OБАВЕШТЕЊЕ

Општина Бач и Комисија за спровођење поступка јавног надметањa за давање у закуп државног пољопривредног земљишта у општини Бач, обавештавају сва лица која остварују право пречег закупа по основу узгоја животиња по Годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Бач за 2016.г., да је рок за плаћање по донетим Одлукама 23. јул 2016.г.

Ради комплетирања свих радњи у поступку издавања земљишта по праву пречег закупа, а посебно у циљу припреме Јавног огласа и спровођења јавног надметања, Комисија обавештава сва горе наведена лица да своја заостала дуговања по основу ППЗ закупа могу измирити најкасније са 27. јулом 2016.г., након чега ће Одлуке о давању у закуп за површине које нису плаћене - бити стављене ван снаге, а ове површине бити преусмерене на лицитацију.

Комисија се захваљује на разумевању и очекује поштовање горе наведених рокова.

Пољопривредно земљиште

ПОСЕТА ДОБРОВОЉНОМ ВАТРОГАСНОМ ДРУШТВУ БАЧ

Председник општине Бач Драган Сташевић је обишао је јуче Добровољно ватрогасно друштво Бач и професионалну јединицу сектора за ванредне ситуације. Том приликом одржан је и састанак где је направљен пресек стања пословања и деловања ДВД Бач али се разговарало и о постигнутим резултатима Мајским сусретима где је већ шесту годину заредом постигнут завидан резултат који је тренутни државни рекорд.

Такође, поднет је извештај о интервенцијама и спремности ватрогасаца за време жетвених дана а председник општине Бач Драган Сташевић је истакао да ће општина Бач наставити са праксом набавке неопходне опреме а у складу са буџетом општине, како би се обезбедили услови за несметан рад и деловање ватрогасне службе како у случају пожара тако и у случају елементарних непогода.

ПОСЕТА ДОБРОВОЉНОМ ВАТРОГАСНОМ ДРУШТВУ БАЧ
ПОСЕТА ДОБРОВОЉНОМ ВАТРОГАСНОМ ДРУШТВУ БАЧ

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ НАПАДА НА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА

Најоштрије осуђујем јучерашњи сраман напад на градоначелника Београда Синишу Малог на улазу у Скупштину Града и позивам надлежне органе да што пре идентификују и приведу лица која су учествовала у инциденту.
Сматрам да је јучерашњи инцидент недопустив и да сви заједно морамо учинити све како би послали јасну поруку криминалцима и интересним групама да се неће толерисати било какав вид насиља нити подстицања на насиље и поделе међу грађанима. Ово није начин да се изрази другачије мишљење, већ је начин да се шири мржња а све у интересу опозиционих партија које још увек не могу да прихвате да нису на власти.
Избори су давно завршени, грађани Србије су изабрали политику мира, толеранције и разумевања коју заступају Александар Вучић и Синиша Мали и нећемо дозволити да се физичким нападима, инцидентима и бахатим понашањем према туђим животима то промени.

 
председник општине Бач
Драган Сташевић

Председник општине Бач

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЦИКЛОНИЗАЦИЈЕ

Председник општине Бач Драган Сташевић данас је одржао састанак са представницима предузећа Циколонизација, ангажованог на пословима сузбијања комараца и крпеља на подручју општине Бач.

Из буџета општине Бач, за ову годину издвојено је око 6 милиона динара, што су значајно већа средства у односу на претходне године. До сада је на подручју општине Бач урађено неколико третмана, а према речима Тихомира Јаковљева, заменика генералног директора Циклонизације Нови Сад, очекује се још једна велика акција сузбијана комараца, због најава новог пораста водостаја Дунава и излегања седме генерације комараца од почетка сезоне.

Predsednik opštine Bač

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОЏАЦИ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

Данас је општину Бач посетио председник општине Оџаци, Душан Маријан са сарадницима. На радном састанку са председником општине Бач, Драганом Сташевићем разговарало се о могућностима сарадње у области нових радних места на подручју ове две општине као и проширењу сарадње ЈКП Тврђава и ЈКП Услуга из Оџака у области комуналне сарадње, акцијама сузбијања комараца и изградњи заједничког азила за псе луталице.


Након радног састанка председници ове две општине са сарадницима, обишли су радну зону у Бачу.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОЏАЦИ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОЏАЦИ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

ЗАВРШЕН ЈОШ ЈЕДАН VIP BEACH MASTERS 2016 НА ЈЕЗЕРУ ПРОВАЛА

Марија Милошевић и Милена Матић, и Стефан Баста и Лазар Коларић, актуелни прваци Србије, тријумфовали су на теренима поред језера “Провала” у Бачу, на четвртом турниру 9. „Vip Beach Mastersa 2016. – Првенства Србије у одбојци на песку” и 5. „Vip Beach Volley Lige”, који је синоћ завршен уз учешће рекордних 67 екипа.

Пехаре и медеље победницима је уручио председник општине Бач Драган Сташевић изразивши притом задовољство што је и ове године општина Бач оборила рекорд и тиме показала да је плажа језера Провала један од најбољих терена за ове намене где се након турнира такмичари могу одморити и уживати у садржајима.

У финалу одбојкашица, Марија Милошевић и Милена Матић су савладале Наташу Савовић и Катарину Раичевић са 2:1, по сетовима 18:21, 21:16 и 15:9, док су у мечу за треће место Маја Радовић и Лара Вуковић победиле Горану Мрђан и Теодору Трифуновић са 2:1, по сетовима 24:22, 19:21 и 15:12.

У конкуренцији одбојкаша, у финалу су Стефан Баста и Лазар Коларић савладали Марка Галешева и Ђорђа Клашнића са 2:0, по сетовима 21:12 и 21:9. У мечу за треће место, Миљан Киковић и Немања Видић су победили Николу Анђелића и Луку Гутешу са 2:1, по сетовима 21:23, 21:17 и 15:6

Због временских неприлика, односно кише, у Бачу није организована “Vip Beach Masters Школа одбојке”, коју води Владимир Грбић, први потпредседник ОСС, коју је укупно у овој сезони похађало 910 најмлађих одбојкашица и одбојкаша (Краљево 190, Чајетина 420, Велико Градиште 300).

5. „Vip Beach Volley Liga” ће се, после турнира у Краљеву, Чајетини, Великом Градишту и Бачу, наставити у Зрењанину, Сомбору, Шапцу и Новом Саду. Финални турнир ће се одиграти од 24. – 27. августа у Београду.



 

VIP BEACH MASTERS 2016
VIP BEACH MASTERS 2016
VIP BEACH MASTERS 2016

Pages