ВЕСТИ

ВУК РАДОЈЕВИЋ ОДРЖАО ТРИБИНУ У СЕЛЕНЧИ

ВУК РАДОЈЕВИЋ ОДРЖАО ТРИБИНУ У СЕЛЕНЧИ

На јучерашњој трибини за пољопривреднике коју је у сали ватрогасног дома у Селенчи одржао покрајнски секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић пољопривредницима су представљене мере ресорног секретаријата, те могућности које им стоје на располагању, пре свега коришћење бесповратних средстава путем конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду и кредитних могућности Фонда за развој пољопривреде Војводине.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ

УРУЧЕНИ УГОВОРИ СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ

У свечаној сали општине Бач председник општине Драган Сташевић уручио је председицима спортских клубова и организације са територије општине Бач уговоре о финансирању/ суфинансирању годишњих програма и посебних програма у 2017. Години.

ГОДИШЊИЦА НАТО БОМБАРДОВАЊА

ГОДИШЊИЦА НАТО БОМБАРДОВАЊА

На данашњи дан 1999 године започети су ваздушни напади НАТО-а на Савезну Републику Југославију . Напади су трајали наредних 78 дана и према проценама државних органа животе је у њима изгубило преко 2500 људи. У бомбардовању  тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе. У сећање већине људи урезао се звук сирена за узбуну, које су означавале почетак и крај опасности за грађане.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА
Општина Бач је данас , 23. Марта 2017.године исплатила укупно 529 стипендија за месец Март, односно пету по реду од планираних осам стипендија за школску 2016/2017.годину у укупном износу од 1.903.000,00 динара. Исплаћено је 334 ученичких стипендија у укупном износу од 1.155.000,00 динара и 195 сдудентских стипендија у укупном износу од 748.000,00 динара.
 

ПОКЛОН ЈАБУКЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ВРТИЋА

ПОКЛОН ЈАБУКЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ВРТИЋА
Јуче, 22. Марта председник општине Бач Драган Сташевић у друштву председника Општинске организације инвалида рада Радета Кондића уручио је ПУ Колибри Бач донацију у виду 250кг јабука.
 
Иницијатор ове акције јесте управо Општинска организација инвалида рада a спонзоре је пронашла њихова месна канцеларија у Селенчи која је и  организовала испоруку јабука.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ ПОСЕТИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У ПОЉСКОЈ

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ ПОСЕТИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У ПОЉСКОЈ
У четвртак, 16.марта у вечерњим сатима, председник општине Бач, Драган Сташевић, испратио је пољопривреднике и представнике локалне самоуправе у Пољску, на један од највећих међународних пољопривредних сајмова у Европи - „Agrotech“ у Кјелцу (Пољска).

СТОЧАРСТВО - НОВИ КОНКУРС ПОКРАЈИНСКОГ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Испред Службе за пољопривреду општине Бач обавештавају се сви заинтересовани пољопривредници и грађани општине Бач да је Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао конкурс:
  • КОНКУРС за доделу кредита за набавку приплодних и товних грла у  овчарству, козарству и свињарству у 2017 години
 

АМБАСАДОР ДАНСКЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

АМБАСАДОР ДАНСКЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ
Председник општине Бач, је данас, у оквиру свечане посете организоване поводом реализације пројекта - музичког фестивала "Србија у ритну Европе" у којем учествује и општина Бач, примио Њ. Е. Амбасадора Краљевине Данске Morten Skovgaard Hansenа. Ово је прва организована посета амбасадора општинама односно градовима  у оквиру овог пројекта. 
 

ЗАВРШЕН ПОПИС НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ

Попис нелегалних објеката на територији општине Бач завршен је данас 17. марта. Попис је започео 28. јануара ове године а на њему је радило  13 лица уз асиситенцију пољочуварске службе.

Pages