МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ

Министар омладине и спорта Републике Србије, Вања Удовичић посетио је данас 29.05.2020. године општину Бач и том приликом обишао Фудбалски клуб „Младост“ на Малом Бачу.

Захваљујући новој опреми, изграђеној инфраструктури и бољим општим условима за развој спорта у целости, министар Удовичић је у последње две године три пута посетио Бач.

„Настављамо акцију обиласка локалних самоуправа и градова широм Србије. У последње две године како смо покренули акцију и разговор на терену са челним људима трећи пут смо у општини Бач, са жељом да чујемо са којим изазовима се суочавају локални клубови, дневним и оперативним проблемима које желимо да решимо, јер нам искуство говори да управо кроз живу реч, отворен и директан однос можемо да помогнемо много. Знамо да са ових терена и игралишта израстају највећи светски асови и управо јачањем рекреативног и аматерског спорта, као и јачањем помоћи оваквим клубовима, омогућава се да клубови напредују. Гледамо да унапредимо цлеокупан спорт и на тај начин помажемо локалном, али и републичком спорту. Прошле године смо зајендичким снагама успели да поправимо део фудбалске ограде на стадиону ФК „Славија“ из Бођана. Само у претходних пет година не да смо дуплирали него смо број деце са 70.000 повећали на 170.000 у обухвату школског спорта и на тај начин желимо да допринесемо локалу и родитељима, али и систему образовања да деца имају могућност за правилан развој, али и да се спортом баве првенствено рекреативно и аматерски, а онда у односу на њихову љубав и опредељеност да уђу у систем професионалног спорта“, истакао је Удовичић и додао да осим материјалне помоћи која је најчешће тренутна и једнократна много већу пажњу завређује чињеница да је за све спортске клубове важно да се на овакав начин едукују и информишу које механизме имају на располагању како би се допринело финансирању, али и опремању и јачању спортске инфраструктуре.

Председник општине Бач, Борислав Антонић је приликом посете министра омладине и спорта изјавио како је поносан што Фудбалски клуб „Младост“ на Малом Бачу у континуитету ради од 1984. године, а сада међу својим редовима има око 25 активних фудбалера, који су изузетни момци и спортисти, који осим о фудбалу сами воде рачуна и одржавају стадион и свлачионице.

„Нама као општини је велико задовољство да средства за рад и неопходан материјал опредељујемо у ове сврхе, јер је здравље наше деце одувек било на врху лествице приоритета, а тако ће бити и у будућности“, рекао је Антонић.

Министар Вања Удовичић се приликом обраћаља захвалио председнику општине Бач који је акценат ставио на рекреативни и школски спорт, повећао број деце у обухвату школског спорта и додао да му је драго да зајендичким снагама настављамо дање показујући свима снажну синергију између локала и Републике.

„Као што видите не правимо разлику између приоритетних или мање приоритетних великих или мање великих општина, подједнако гледамо на све клубове и зато сам данас са поносом дошао у овај клуб, који је у овом рангу такмичења, да помажемо и пошаљемо јасан сигнал и одбојци и фудбалу и осталим клубовима да смо ту за њих и да смо сви у истој екипи и у истом тиму", закључио је Удовичић.

Министра су данас дочекали чланови фудбалског и одбојкашког клуба из Бача, којима је уручена нова спортска опрема и реквизити.

МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ
МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ТРЕЋИ ПУТ У БАЧУ