Мај 2019

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Општина Бач и НСЗ су објавили Јавни позив за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на ново отвореним радним местима. Право на доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих послодавац може остварити под условом да припада приватном сектору Јавни позив је отворен од  дана објављивања на  сајту НСЗ и  сајту Општине Бач,  а захтеви са бизнис планом се могу поднети најкасније до 21.06.2019. године.Текст јавног позива са бизнис планом можете преузети овде

 

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ КОНКУРС ОПШТИНЕ БАЧ И НСЗ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЈАВНИХ РАДОВА

Општина Бач је објавила Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на територији општине Бач, а на којима се ангажују незапослена лица. Јавни радови се спроводе у области: социјалне заштите  и хуманитарног рада, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и заштите животне средине и природе. Право учешћа на Јавном конкурсу за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица са територије општине Бач имају: органи аутономне покрајине и органи јединица локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа, привредна друштва, предузетници, задруге и удружења која имају статус правног лица, односно која су уписана у Регистар Агенције за привредне регистре. Рок за достављање пријава је 21.06.2019, а пријава се предаје Испостави НСЗ у Бачу. Текст јавног позива и образац шријаве можете преузети овде

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСМЕНИХ ПОНУДА БР.RHP-W7-PA/PC4-2019

За прибављање непокретности - станова у јавну својину Републике Србије
На територији општине Бачка Паланка и граничних јединица локалне самоуправе (Бач, Оџаци, Врбас, Бачки Петровац, Нови Сад, Беочин и Сремска Митровица)

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ

Четврта трибина у 2019. години, у оквиру пројекта "Нисте сами", одржана је данас у Основној школи "Вук Караџић" у Бачу.

Кампања у оквиру пројекта “Нисте сами” која је 2018. године покренута под покровитељством Председнице Народне скупштине Републике Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања и УНИЦЕФ-а , за циљ има превазилажење предрасуда према особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом.

Трибину у Бачу је отворила директорица Установе “Центар за социјални рад општине Бач”, госпођа Светлана Продановић која је том приликом истакла важност заједничке инклузије свих чинилаца који доприносе квалитетнијој свакодневници особа са посебним потребама.

Свечаном отварању је присуствовао и председник општине Бач, господин Борислав Антонић, који је изразио захвалност организаторима и нагласио да је општина Бач, кроз суфинансирање овог пројекта препознала фундаментални значај ове тематике.

“Општина Бач континуирано и без изузетака велику пажњу поклања питањима социјалне заштите, која су годинама уназад у врху лествице приоритета, те деловања локалне друштвене заједнице. Од немерљивог је значаја да сви субјекти, којима је потребан било какав облик помоћи и сами осете да нису сами”, закључио је Антонић у свом обраћању.

Осим њега у име Друштва за борбу против дијабетеса, присутнима се обратила председница Нада Керкез, док је, својим присуством и експертизом, трибину употпунио и пуковник проф. Др Ранко Раичевић, председник Друштва неуролога.

У панел дискусији која је уследила након тога о својим искуствима и свакодневним проблемима са којима се годинама сусрећу, говорили су:

Слободан Бркић, млади научник, потпуно слеп, апсолвент Факултета политичких наука, ИТ специјалиста, пијаниста и композитор, Наталија Лазић, мајка девојке са аутизмом, позоришни продуцент, Бојана Божић, дизајнер одеће, текстила и ентеријера, која се последњих неколико година успешно бори са биполарним поремећајем, Борислава Перић Ранковић, стонотенисерка и параолимпијка, Хелена Папуга, представница СОС Центра " Срце ".

Након прве конференције одржане у Дому Народне скупштине у Београду 11. октобра 2018. одржане су трибине у још шест градова широм Србије (Бачка Паланка, Нови Сад, Пожаревац, Зајечар, Ниш и Чачак).

У 2019. години, прва трибина је одржана у Општини Савски венац, а потом у Сремским Карловцима и Врбасу. Током ове године биће одржано укупно 12 трибина у градовима широм Србије. Организатор ове трибине је Удружење „Петроварадин медија“.

 

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ
ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ
ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ
ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ
ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ
ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „НИСТЕ САМИ“ ОДРЖАНА У БАЧУ

НОВИ МОТОРИ ЗА ПОЉОЧУВАРЕ

Представницима пољочуварске службе општине Бач, данас 17.05.2019. су уручена два нова мотора.
Председник општине Бач, господин Борислав Антонић је приликом уручења нових возила пољочуварима истакао да ће се на овај начин значајно побољшати ефикасност и реализација послова за које су надлежни.
Половину средстава за побољшање возног парка Пољочуварске службе определила је општина Бач, а другу половину Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

НОВИ МОТОРИ ЗА ПОЉОЧУВАРЕ
НОВИ МОТОРИ ЗА ПОЉОЧУВАРЕ
НОВИ МОТОРИ ЗА ПОЉОЧУВАРЕ

ОДРЖАНА 112. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 15. маја 2019. године одржана је 112. седница Општинског већа Општине Бач, са почетком у 12:00 часова, по позиву председника општине Бач.

Седници су поред чланова Општинског већа, присуствовали запослени у општинској управи Бач, Светлана Продановић, директорка Центра за социјални рад и Драган Копања, представник Дома здравља Бач, који су образложили предложене акте. 
Седницом је председавао председник општине Бач Борислав Антонић. 
Општинско веће је на одржаној седници, након разматрања достављеног материјала, између осталог усвојило следећа акта:
- Донело је Одлуку о приступању реализацији манифестације Дани европске баштине – Дани Бача 2019. Година
- Донело је Решење о одређивању висине накнаде за обављање послова мртвозорства
- Донело је Решење о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији Општине Бач;
- Утврдило је Предлог Закључка о давању сагласности на Извештај о раду са финансијским извештајем Центра за социјални рад општине Бач за 2018. годину и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање.
- Утврдило је Предлог Закључка о давању сагласности на Извештај о раду са финасијским извештајем Дома здравља Бач за 2018. годину и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање.

Након тога председник општине се захвалио присутнима и закључио седницу.

 

Pages