April 2019

ЈКП ТВРЂАВА ДОБИЛО НОВО ВОЗИЛО

Општина Бач је определила 500.000 динара наменских средстава за куповину камиона путара, који ће у Јавном комуналном предузећу "Тврђава" Бач заменити дотрајале ТАМ камионе, који су се користили до сада.
Осим тога, ЈКП "Тврђава" је из сопствених средстава определила новац за набавку још једном камиона путара који ће се користити за потребе њихових сектора.
Из овог јавног предузећа су саопштили да је на овај начин знатно побољшан њихов возни парк, да је направљена рационализација возача (набављени камиони се возе на Б категорију), али и обезбеђен безбедан превоз радника и материјала.
Ново возило је в.д. директору ЈКП "Тврђава" Бач, Дарку Војновићу, данас уручио председник општине Бач, господин Борислав Антонић.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА И ДОДЕЛУ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА

У oпштини Бач је у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, свечано уручено 12 уговора за куповину сеоских кућа са окућницом из потпројекта 5, као и 21 уговор за доделу пакета грађевинског материјала из потпројекта 4, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које имају пребивалиште на територији општине Бач.

Финансијска средства у износу од 143 xиљаде евра за куповину 12 сеоских кућа са окућницом као и средства у износу од 171 хиљада евра за доделу 21 пакета грађевинског материјала обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе.

Поред председника општине Бач као домаћина догађаја, свечаном уручивању су присуствовали помоћник комесара за избеглице и миграције и представници Комесаријата, као и представници УНХЦР-а, Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима и други.

Корисницима су се обратили председник општине Бач, Борислав Антонић, помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије, Иван Гергинов и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Душко Ћутило.

Оваj зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у све четири земље, од којих је највећи број управо овде у Србиjи.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, као и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је највећим делом донаторским средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Удружење „SECPA“ у сарадњи са Канцеларијом за пољопривреду обавештава  све пољопривреднике са територије општине Бач да ће се дана 06.06.2019.године (четвртак)     организовати акција сакупљања амбалажног отпада од средства за заштиту биља.

Молимо да се, као и сваке године, одазовете овом позиву и да амбалажу коју сте безбедно чували на Вашем имању предате овлашћеном оператеру на локацији преузимања у заказано време.

Сатница и локација  преузимања амбалаже по местима:

  • СЕЛЕНЧА    8:00 – 09:00 часова  - стара земљорадничка задруга (поред ресторана „Бизнис клуб“)
  • БАЧ              9:30 – 10:00 часова -  плато у ул. Николе Тесле  (простор некадашње пијаце)
  • ВАЈСКА        10:30 – 11:00 часова - у центру (код стадиона)
  • ПЛАВНА      12:00 – 13:00 часова- двориште месне заједнице
  • Б. НОВО СЕЛО  13:30 – 15:00 часова – двориште месне заједнице

За све информације обратите се месној заједници у Вашем месту, на контакт телефон „SECPA“-е: 069/2070-228 или у канцеларију за пољопривреду 021/770-075, локал 147.

 

 

Удружење „SECPA“

ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ

Председник општине Бач, господин Борислав Антонић присуствовао је данас у Београду потписивању уговора који се односи на даље спровођење мера популационе политике.
Он је заједно са осталим колегама дочекан од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.
Уговором је предвиђена доградња предшколске установе при Основној школи "Алекса Шантић" у Вајској, али и наставак рада вешернице у Бачу.
Председник је истакао да овакве мере без сумње утичу на побољшање квалитета образовања деце у општини Бач, али и на савременије програме популационе политике који директно доприносе бољем животном стандарду грађана.

 

ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ
ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ
ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ
ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ
ПОТПИСАН УГОВОР О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ

ЕВРОПСКА ШАМПИОНКА БАЧА

Наша суграђанка из Селенче, Дајана Николић на одржаном Европском првенству у каратеу освојила је најсјајније одличје, златну медаљу.
Она је тим поводом данас била гошћа председника општине Бач, господина Борислава Антонића који јој је уручио пригодан поклон, књигу која говори о присаједињењу Војводине Србији.
Председник је уз разговор са Дајаном и њеним тимом разматрао могућности даљег улагања у развој овог спорта у општини Бач и најискреније честитао и захвалио се Дајани што је врхунска амбасадорка наше општине и што нас је представила на најбољи могући начин.

ЕВРОПСКА ШАМПИОНКА БАЧА
ЕВРОПСКА ШАМПИОНКА БАЧА
ЕВРОПСКА ШАМПИОНКА БАЧА

ОДРЖАНА 108. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 10. априла 2019. године одржана је 108. седница Општинског већа Општине Бач, са почетком у 12:00 часова, по позиву председника општине Бач. Седници је поред чланова Општинског већа, присуствовала и начелница Општинске управе Бач и запослени у општинској управи Бач, који су образложили предложене акте. 

Седницом је председавао председник општине Бач Борислав Антонић. 
Општинско веће је на одржаној седници, након разматрања достављеног материјала, између осталог усвојило следећа акта:

  • Утврдило је Предлог Одлуке о ребалансу буџета општине Бач за 2019. годину и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање;
  • Утврдило је Предлог измене и допуне Кадровског плана и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање;
  • Утврдило је Предлог Одлуке о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Бач за 2017. годину и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање;
  • Утврдило је Предлог Одлуке о Општинској управи општине Бач и упутило га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање;
  • Утврдило је Предлог Одлуке о измени Одлуке о локалним комуналним таксама и упућује га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање;
  • Утврдило је Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинским административним таксама и упућује га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање; 
  •  Утврдило је Предлог Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина за територију општине Бач и упућује га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање; 
  • Утврдило је Предлог Одлуке о накнадама за коришћење јавних путева на територији општине Бач и упућује га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање; 
  • Утврдило је Предлог Одлуке о утврђивању смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Бач и упућује га Скупштини општине Бач на разматрање и усвајање; 
  • Донело је Решење о отуђењу неизграђеног уређеног градског грађевинског земљишта, катастарска парцела број: 3774/13, У КОРИСТ „МBG WOOD“ d.o.o Бачка Паланка;
  • Донело је Програм о измени и допуни Програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Бач.

Након тога председник општине се захвалио присутнима и закључио седницу.

 

ОДРЖАНА 108. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
ОДРЖАНА 108. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
ОДРЖАНА 108. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА ФИРМОМ "ЕКО ОКВИР"

Председник општине Бач, господин Борислав Антонић састао се 09.04.2019.са представницима фирме "Еко оквир".
На радном састанку први човек општине је потписао споразум о сарадњи - писмо о намерама са гореспоменутим представницима.
Предмет потписаног споразума је будућа инсвестиција у општини Бач.
Председик је изразио задовољство потписивањем споразума и најавио још сличних улагања у нашу општину.

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ СА ФИРМОМ "ЕКО ОКВИР"

ПРЕДСЕДНИК ПОСЕТИО ВАТРОГАСНО ДРУШТВО

Ватрогасно друштво у Бачком Новом Селу, угостило је 09,04.2019.председника општине Бач, господина Борислава Антонића. Он је том прилоком разговарао са члановима друштва и истакао важност њиховог деловања те им се захвалио на преданом и исцрпном труду који свакодневно улажу, неретко и ризикујући своје животе, спашавајући друге.
Председник је на крају посете деци која су чланови ватрогасног друштва у Бачком Новом Селу, поделио мајице.

ПРЕДСЕДНИК ПОСЕТИО ВАТРОГАСНО ДРУШТВО
ПРЕДСЕДНИК ПОСЕТИО ВАТРОГАСНО ДРУШТВО

ПРЕДСЕДНИК УГОСТИО ОДБОЈКАШЕ

Пионири Одбојкашког клуба "Партизан" Бач, били су јуче, 08.04.2019.године, гости председника општине Бач, господина Борислава Антонића. Ова узрасна група клуба је учествовала на недавно одржаном финалном турниру првенства Војводине где су освојили четврто место. Председник је осим младих одбојкаша угостио и њиховог тренера господина Дарка Милановића и председника ОК "Партизан", господина Шомоши Шандора, са којима је разговарао о могућностима даљих улагања у ову спортску дисциплину. Председник је приликом завршетка посете представницима клуба уручио три одбојкашке лопте.

ПРЕДСЕДНИК УГОСТИО ОДБОЈКАШЕ
ПРЕДСЕДНИК УГОСТИО ОДБОЈКАШЕ
ПРЕДСЕДНИК УГОСТИО ОДБОЈКАШЕ
ПРЕДСЕДНИК УГОСТИО ОДБОЈКАШЕ

页面