July 2021

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ИВАНИШЕВИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас 28.07.2021.године у радној посети привредним субјектима са територије општине Бач, где је заједно са својим сарадницима обишао породично предузеће са вишедеценијским искуством у производњи и продаји пекарских и кондиторских производа ,,Аnna Bake House doo".

Секретар је обишао и,,Пчелињу клинику“ у Бачком Новом Селу, којa се, поред примене иновативних, руских рецептура у домену алтернативне медицине, бави и руралним еко-здравственим туризмом и традиционалном производњом производа од и на бази меда.

Секретар Иванишевић је посету завршио обиласком угоститељског објекта и ресторана ,,Бачки двор“.

Др Ненад Иванишевић је том приликом истакао значај конкурсних средстава која се привредним субјектима додељују од стране Секретаријата на чијем јe челу, али и малим и средњим предузећима те најавио нова подстицајна средства.

У делегацији домаћина били су заменица председника општине Бач Марина Балабан и помоћник Никола Вулетић.

СВЕЧАНО ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О ИСПОРУЦИ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА

Свечана додела уговора о испоруци грађевинског материјала у Бачу, избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске уприличена је данас 20.07.2021. године са почетком у 12:30 часова у Малој сали зграде Народне библиотеке "Вук Караџић" у Бачу.

Пројекат доделе пакета грађевинском материјала се спровео у оквиру потпројекта 9, Регионалног стамбеног програма (РСП) у Србији, а на самом почетку присутнима се обратио помоћник председника општине Бач Никола Вулетић и истако значај добре и континуиране сарадње коју Општина Бач остварује са Комесеријатом за избеглице и миграције.

"Општина Бач дуги низ година успешно сарађује са Комесеријатом за избеглице и миграције, те смо захваљујући доброј координацији и успешној импементацији различитих пројеката на одличном путу да све наше суграђане који су имали или и даље имају статус избеглог и расељеног лица, трајно збринемо и заједничким снагама им помогнемо у решавању њихових стамбених питања. Драги корсиници желим да вам овај дан у сећању остане забележен као тренутак када ћете отпочети да реализујете своје снове и захваљујући пакетима грађевинског материјала који ће вам у предстојећем периоду бити испоручени, градите бољу будућност како за вас тако и за чланове ваших породица, али и генерације које ће вас наследити", поручио је Вулетић.

Данашњој церемонији су осим домаћина присуствовали и: Бригит Кухар програм менаџер Делегације Европске уније у Србији, Рихард Коли, шеф Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, Јован Лазаров, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције.

У име свих 15 корисника којима су Уговори уручени данас присутнима се обратио кориник Недељко Вујић и захвалио на помоћи која им је пружена од стране свих институција задужених за решавање стамбених питања избеглица, на челу са Општином Бач.

ЗАВРШЕН НОЋНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Ноћни турнир у малом фудбалу који је на Полигону код Спортске хале у Бачу почео 28.06.2021. успешно је завршен.

Треће место освојила је екипа "Бемикс Требиње", друго место стовариште "Медар", док је овогодишњи победник екипа "Цирих" из Бача.

Помоћник председника општине Бач, Никола Вулетић је на церемонији затварања ове традиционалне спортске манифестације најуспешнијим појединцима уручио пехаре.

Мирослав Живојинов из победничке екипе проглашен је за најбољег играча, док је најбољи стрелац Здравко Маројевић из екипе стовариште "Медар" Бач. Екипа "Милојевић Ентеријери" изнедрила је најбољег голмана овогодишњег ноћног турнира у малом фудбалу - Новак Багаш.

Овогодишњи турнир се одржао после дуже временске паузе и привукао велики број заљубљеника у најопуларнији спорт. Церемонији отварања истог ове године је присуствовао и председник општине Бач, Др Стева Панић.

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СРПСКО РУСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Друштво српско - руског пријатељства "Бач-Владивосток" је у сарадњи са општином Бач, 12.07.2021. године прославило Петровдан - Дан удружења.
 
Тим поводом је драге госте на челу са господином Зораном Супићем председником удружења "Русофил" у Свечаној сали општине угостио помоћник председника општине Бач Никола Вулетић.
 
Он је том приликом истакао значај одржавања традиционалних братских веза између два народа.
 
"Поштовани гости, драги пријатељи, уважени посетиоци у своје лично име и у име општине Бач вам желим добродошлицу у нашу институцију и у општину Бач. Друштво руско-српског пријатељства „Бач-Владивосток“ на данашњи дан 12.07.2021. на Петровдан прославља Дан удружења и том приликом Вам честитам овај битан и важан датум. Братски и пријатељски односи одувек су повезивали наша два народа, а вековно пријатељство потврђено је и током претходне, за све нас изазовне и тешке 2020. године токо пандемије вируса Корона када су руске вакцине биле међу првима које је Република Србија увезла, а Торлак успешно почео да их пуни", закључио је Вулетић.
 
Гости су након тога имали прилике да обиђу Тврђаву Бач наш најзначајнији споменик културе, ка

 

ДЕЛЕГАЦИЈА БАЧА ПОСЕТИЛА НОВИ ГРАД

Делегација општине Бач, предвођена председником Скупштине општине Бач Драганом Амиџићем борави у дводневној посети братској општини Нови Град у Републици Српској.
 
Општина Нови Град данас 12.07.2021.прославља Дан града и Крсну славу општине - Петровдан. Синоћ је у амфитеатру Културно-образовног центра Нови Град одржана Свечана академија на којој су најзаслужнијим грађанима додељена признања и плакете.
 
Данас је уприличено полагање венаца на Централно спомен обележје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и посета Спомен соби. Након тога делегацију из Бача је угостио начелник општине Нови Град, Мирослав Дрљача са сарадницима те су размењена искуства у области привредног развоја и комуналних делатности.
 
У посети Новом Граду су са председником Скупштине боравиле Тања Митић из Кабинета председника општине Бач и Бранка Мандић испред ТОО Бач.

 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРЦА

Савез бораца Бачко Ново Село уприличио је уз присуство помоћника председника општине Бач, Николе Вулетића полагање венаца на спомен
обележје незнаном јунаку, а поводом обележавања Дана борца.
 
Дан бoрца је био државни празник у Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији и Савезној Републици Југославији, који се обележавао 4. јула, а почетком двехиљадитих година наставила су да га празнују удружења бораца.

 

页面