ФАНТАСТИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ СПОРТИСТА

Поводом фантастичних спортских резултата дизача тегова „Херкулес“  и каратиста  КК„Славија“ из Бача, најбоље спортисте на свечаном пријему су угостили Марина Балабан заменица председника општине Бач и Бранко Микавица заменик председника Скупштине општине Бач и председник спортског Савеза општине Бач.

Поздрављајући присутне госпођа Балабан захвалила се младим спортистима што као амбасадори нашу општину представљају на најбољи могући начин а својим успесима, трудом и радом младима из наше општине показују које су праве вредности и значај спорта за правила развој младих људи. Општина Бач ће и даље у складу са својим могућностима подржавати све спортисте а посебно истицати и наградити најбоље међу њима. Представници клубова Бранко Чалић и Хелга Борчић сагласили су се , да се труд  и рад  итекако исплате и да су ово резултати напорног рада спортиста и њихових тренера, који су препознали квалитет у овим младим људима.

У Суботици је 13.новембра 2022.год одржано екипно првенство Србије и Гала Куп Србије за такмичарке и такмичаре  у дизању тегова. Екипа КДТ „Херкулес“ из Бача остварила  је историјских успех у раду клуба освојивши прво место у мушкој конкуренцији. У женској конкуренцији екипа КДТ „Херкулес“ освојила је друго место. Предвођени тренером Зораном Пантелићем овај изузетан резултат остварили су Стеван Владисављев, Филип Бертран, Јован Крњајац, Кристијан Бертран, Соња Бјелић и Радмила Загорац. Поред тога, четворочлана репрезентација Србије у дизању тегова на протеклом шампионату Европе за јуниоре и млађе сениоре које је одржано у албанском Драчу остварила је невероватан и историјских успех, освојивши седам медаља, од којих су два сребрна и пет бронзаних одличја. На челу са сјајним селектором наше репрезентације Зораном Пантелићем дизачи тегова најавили су нову еру српских дизача на међународној сцени.

На 14. SKDUN WORLD COHAI  KUP у Чешкој у Карловим Варима,  за репрезентацију Србије, наступале су и 4 такмичарке из карате клуба „Славија“ из Бача. На првом великом и међународном такмичењу Ивана Мошмондор, ученица четвртог разреда основне школе, остварила је фантастичан успех освојивши друго место и сребрну медаљу.