April 2018

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Дана, 26. априла , извршена је исплата ученичких и студентских стипендија. Ово је 6. по реду од предвиђених 8 стипендија за школску 2017.-2018. годину.  Укупан износ опредељен за ову рату  износи 1.567.000,00 динара.
Такође дана 27.04.2018. године исплаћена је 5. и 6. стипендија студентима који су каснили са овером семестра.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ

Канцеларија за пољопривреду обавештава све заинтересоване да је Покрајински Секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао нови Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на теритирији АПВ у 2018. г.
Предмет Конкурса је додела бесповратних средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.
Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 50% од укупно прихватљивих трошкова инвестиције. Максимални износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 300.000,00, односно 330.000,00 за подносиоце пријава физичка лица чија је инвестиција на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, физичка лица млађа од 40 година и жене .
Право на подстицаје остварује физичко лице  - носилац породичног пољопривредног газдинства које је уписано и Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу.
Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.05.2018. године .
Текст конкурса се може пронаћи на сајту секретаријата, а све детаљније информације заинтересовани могу добити у канцеларији бр.213 Општинске управе Бач.

ОБАВЕШТЕЊЕ

24.04.2018. године, набавком и комплетирањем све, пројектом предвиђене опреме, завршено је опремање услужног центра Општине Бач. Пројекат опремања услужног центра, општина Бач је реализовала у сарадњи са Покрајинским секретеријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, уз суфинансирање секретаријата од 50% у укупном износу трошкова. На овај начин је поред неопходне рачунарске опреме и два брза скенера, набављен и намештај којим ће се рад  у Услужном центру у значајној мери унапредити и олакшати. 
Општина ће на овај начин допринети бржем и ефикаснијем решавању захтева грађана и других корисника  центра. Центар, са пратећим службама се налази у приземљу нове зграде општинске управе Бач.

Покрајински секретеријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018

Дана 14.априла одржана је 5. по реду „Бачка куленијада и кобасицијада 2018“ у градском центру у Бачу.
На овој већ традиционалној манифестацији посетиоци су могли да уживају у дегустацији кулена,кобасице,сланине као и печене кобасице али и да окусе домаће вино,ракију или разнноврсне домаће производе.
И ове године произвођачи кулена,кобасице и сланине имали су прилике да се опробају у такмичарском делу манифестације а жири је имао тежак задатак да одабере најбоље.
Награду за најбољу кулен освојио је Марио Пердић из Бача, за најбољу кобасицу Морана Пердић а награда за најбољу сланину освојио је Стева Бјелош из Бачке Паланке.
Први пут ове године такмичари су имали прилику да се опробају у такмичењу за најбољу печену кобасицу а награду за исту добила је екипа „Club House“ док је награду за најбољу печену кобасицу по избору публике додељена је екипи „Рад“ из Бача.
Манифестацију су посетили и туристи из Земуна а тиме су имали прилику да посете све културно-историјске знаменитости Бача а са осталим посетиоцима уживали су у наступу КУД“Младост“ из Бача са гостима из Младенова,имали су прилику да учествују у томболи и да се забаве уз музику „Леополд“бенда.
Сви присутни су могли да дегутирају производе како локалних тако и произвођача из Руме, Зрењанина,Деспотова,Бачког Петровца и Новог Сада.
Гости општине Бач на овој манифестацији били су генерал Тодоровић, начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, помоћник секретара Младен Петковић, потсекретар Небојша Војновић и други. 
 

КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018
КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

У просторијама КПЦ-а у Бачу, у среду  11. априла,  сараднице Развојног фонда Војводине, извршиле су презентаицју актуелних кредитних линија овог фонда – намењене правним лицима, предузетницима и регистрованим пољопривредним газдинствима која послују на подручју Општине Бач. Општина је организовала ову презентаицју из разлога јер су кредитне линије фонда тренутно најповољнији извор средстава на финансијском тржишту и умногоме олакшавају пословања привредних субјеката и потребних улагања у пољопривреду.
 
Канцеларија за локално економски развој општине Бач свакодневно је на располагању свим регистрованим привредним субјектима и пољопривредним газдинствима за тумачење и помоћ при аплицирању на овакве или сличне линије, као и друге повољности које им омогућују квалитетнији и ефикаснији рад.
 
Кредити који су на јучерашњој презентовани су следећи :
 
*За правна лица и предузетнике:
 - Конкурс за дугорочне кредите за инвестициона улагања са роком отплате 84 месеца
- Конкурс за дугорочне кредите за трајна обртна средства са роком оплате 48 месеци
- Конкурс за краткорочне кредите за обртна средства на 12 месеци са периодом расположивости средстава од 48 месеци (  четири транше )
 
*За регистрована пољопривредна газдинства :
- Конкурс за дугорочне кредите за пољопривреду са роком отплате 84 месеца
- Конкурс за дугорочне кредите за куповину поњопривредног земљишта са роком отплате до 84 месеца
- Конкурс за краткорочне кредите за обртна средства у пољопривреди са роком враћања до 12 месеци и периодом расположивости до 48 месеци ( четири транше )
- Конкурс за дугорочне кредите за набавку нове пољопривредне механизације са роком враћања до 60 месеци.     
 
Детаљи о свим конкурисма могу се наћи на сајту РФВ: www.rfapv.rs

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

У  суботу, 07. априла, под покровитељством општине Бач, реализовано је стручно предавање за пчеларе са територије општине. Тим поводом, пчеларско удружење „Мостонга“ из Бача организовало је предавање са темом „Пролећни развој и пчеларење на великим пчелињацима“. Предавач на овом скупу био је гдин Јанош Балинт – професионални пчелар из Зрењанина, који је и сам власник преко хиљаду кошница, бави се и производњом матица, ројева и пратећих пчелињих производа, а уз то поседује искуство у овој области дуго преко 4 деценије. Фирма којом руководи бави се производњом сатних основа и погача које служе за исхрану пчела.
Сви присутни су оценили предавање као веома успешно и корисно, такође су истакли да ће им савети и смернице овог успешног пчелара умногоме помоћи да своју производњу усаврше и  подигну на виши ниво. Према речима председника општине Борислава Антонића, који је лично присуствовао предавању, Општина ће и даље наставити да пружа подршку регистрованим пчеларима, како издвајањем средстава за едукативне сврхе, тако и кроз предстојеће субвенције за куповину широког спектра пчеларске опреме.
 

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ
СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ
СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

ПОЗИВ НА РАДИОНИЦУ ПОВОДОМ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Позивамо вас да присуствујете радионици поводом реализације пројеката и редовних активности Удржења грађана којима су додељена средстава у 2018 години.
Радионица ће се одржати 18.04.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама Културног центра у Бачу (мала сала), Трг др Зорана Ђинђића бр. 4, Бач.
За радионицу су предвиђене следеће теме:

  1. Општи принципи у вези са реализацијом пројеката и редовних активности;
  2. Извештавање и финасијска документација неопходна за правдање,
  3. Уредба Владе РС о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења,
  4. Дискусија, питања и предлози.

Молимо вас да ваше присуство потврдите најкасније до 17.04.2018. године код Никполе Бањца 021/770-075, 064/8511916, или на е-пошту: nikola.banjac@bac.rs
 
 

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОТЛАРНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у вредности од 150,4 милина динара за инвестиције у област образовања у 2018. години.
Средства су добиле 53 установе – основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика, за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката међу којима је и Основна школа „Иво Лола Рибар“ из Плавне.
Пројекат реконструкције и адаптације котларнице, односно набавке новог котла на пелет, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине -националне заједнице  подржао је са 4 милиона динара. Уговор је за Основну школу „Иво Лола Рибар“ потписао директор Драган Медић.
Поменуту школу похађа 90 ученика а након реализације свих активности предвиђених пројектом биће створени услови за остварење уштеде енергије али и финансијских средстава која ће се моћи усмерити у друге пројекте ради повећања безбедности ученика, опремања учионица и сл.  
 

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОТЛАРНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“
ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОТЛАРНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“

页面