April 2018

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Дана, 26. априла , извршена је исплата ученичких и студентских стипендија. Ово је 6. по реду од предвиђених 8 стипендија за школску 2017.-2018. годину.  Укупан износ опредељен за ову рату  износи 1.567.000,00 динара.
Такође дана 27.04.2018. године исплаћена је 5. и 6. стипендија студентима који су каснили са овером семестра.

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ

Канцеларија за пољопривреду обавештава све заинтересоване да је Покрајински Секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао нови Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у пчеларство на теритирији АПВ у 2018. г.
Предмет Конкурса је додела бесповратних средстава за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

ОБАВЕШТЕЊЕ

24.04.2018. године, набавком и комплетирањем све, пројектом предвиђене опреме, завршено је опремање услужног центра Општине Бач. Пројекат опремања услужног центра, општина Бач је реализовала у сарадњи са Покрајинским секретеријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, уз суфинансирање секретаријата од 50% у укупном износу трошкова.

КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018

КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА 2018

Дана 14.априла одржана је 5. по реду „Бачка куленијада и кобасицијада 2018“ у градском центру у Бачу.
На овој већ традиционалној манифестацији посетиоци су могли да уживају у дегустацији кулена,кобасице,сланине као и печене кобасице али и да окусе домаће вино,ракију или разнноврсне домаће производе.
И ове године произвођачи кулена,кобасице и сланине имали су прилике да се опробају у такмичарском делу манифестације а жири је имао тежак задатак да одабере најбоље.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

У просторијама КПЦ-а у Бачу, у среду  11. априла,  сараднице Развојног фонда Војводине, извршиле су презентаицју актуелних кредитних линија овог фонда – намењене правним лицима, предузетницима и регистрованим пољопривредним газдинствима која послују на подручју Општине Бач.

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ

У  суботу, 07. априла, под покровитељством општине Бач, реализовано је стручно предавање за пчеларе са територије општине. Тим поводом, пчеларско удружење „Мостонга“ из Бача организовало је предавање са темом „Пролећни развој и пчеларење на великим пчелињацима“.

ПОЗИВ НА РАДИОНИЦУ ПОВОДОМ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Позивамо вас да присуствујете радионици поводом реализације пројеката и редовних активности Удржења грађана којима су додељена средстава у 2018 години.
Радионица ће се одржати 18.04.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама Културног центра у Бачу (мала сала), Трг др Зорана Ђинђића бр. 4, Бач.
За радионицу су предвиђене следеће теме:

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОТЛАРНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ КОТЛАРНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у вредности од 150,4 милина динара за инвестиције у област образовања у 2018. години.
Средства су добиле 53 установе – основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика, за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката међу којима је и Основна школа „Иво Лола Рибар“ из Плавне.

页面