July 2018

НОВИ КОНКУРСИ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ

Покрајински секретаријат за привреду и туризам расписао је три нова конкурса у области самозапошљавање, запошљавања незапослених лица и спровођења јавних радова. Конкурси су намењени удружењима, незапосленим лицима која желе да покрену сопствени бизнис као и послодавцима који припадају приватном сектору, а који намеравају да запосле нове раднике. Такође, конкурс за јавне радове намењен је удружењима грађана са територије АП Војводине. Сва три конкурса су отворена до 17.08.2018. године, а детаље можете видете овде.
 
 

ИНФОРМАЦИЈА

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач обавештава регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Бач да је Конкурс за доделу субвенција за суфинансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у целости затворен због утрошка расположивих средстава . Бесповратна средства опредељена су по областима и у случају да у појединим  областима буде неутрошених иста ће бити прерасподељена у област где по захтевима има недостајућих средстава.
 
У Бачу 25.07.2018. године
 
Председник Комисије
Милијана Савић
 

ИНИЦИЈАТИВА ЗА СОЦИЈАЛНУ ДИМЕНЗИЈУ ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са немачком хуманитарном организацијом АСБ, покренуло је пројекат Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као представник Републике Србије, прави избор 15 социјално девастираних општина из руралних средина. Задатак сваке општине ће бити да изложи по три пројекта појединачне вредности до 50.000 еура са релевантним темама. Главни циљ пројекта је унапређење система социјалне заштите и побољшање квалитета пружања социјалних услуга. У оквиру овог програма и општина Бач планира да конкурише са три пројекта који су приоритетни за развој и унапређење социјалних услуга на локалном нивоу.
Детаљи о пројекту се могу прoчитати на сајту Министарства за рад, запошљавње, борачка и социјална питања, линк: https://www.minrzs.gov.rs/aktuelno/inicijativa-za-socijalnu-dimenziju-evropskih-integracija.html

ИНИЦИЈАТИВА ЗА СОЦИЈАЛНУ ДИМЕНЗИЈУ ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У 2018. ГОДИНИ

Општина Бач, у складу са Одлуком о буџету Општине Бач за 2018. годину и Финансијским планом Општине Бач за 2018. годину, доделиће средстава за финансирање, односно обезбедиће недостајући део средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења грађана у области социјалне заштите и заштите лица са инвалидитетом у 2018. години, у укупном износу до 650.000,00 динара.
По овом Јавном конкурсу средства ће се доделити у складу са Правилником о поступку и критеријумима за доделу средстава из буџета Општине Бач удружењима грађана за област социјалне заштите и заштите особа са инвалидитетом, борачко инвалидксе заштите, друштвене бриге о деци и популаризације пронаталитетне политике у 2018. години (Област 1 Правилника).
Специфични циљеви јавног конкурса су: унапређење положаја и заштита особа са инвалидитетом, побољшање приступачности, подизање свести друштвене заједнице о особама са инвалидитетом и унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом.
Право учешћа на конкурсу имају удружења грађана уписана у регистар у надлежном органу за програме који се реализују на територији општине Бач.
Конкурс је отворен од 20.07.2018 до 03.08.2018. године
 
Конкурсну документацију можете преузети овде

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАТВАРАЊУ КОНКУРСА

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач обавештава регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Бач да је Конкурс за доделу субвенција за суфинансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава затворен због утрошка расположивих средстава, осим за област пчеларства.
У Бачу, 17.07.2018. године
 
Председник Комисије
Милијана Савић
 

ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА СА ОРУЖЈЕМ И КУРС ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Центар министарства одбране Нови Сад обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је и даље у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс резервних официра Војске Србије.
Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса.
Више информација може се добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs или у центру Министарства одбране Нови Сад у Новом Саду, ул. Браће Јовандић бр.4 или у канцеларијама Министарства одбране у Бачкој Паланци, ул. Краља Петра Првог  бр. 16, први спрат, соба бр.25, (тел. 021/210-1170), односно у Бачу, Трг Др Зорана Ђинђића бр. 2, други спрат, соба бр. 215, понедељком, (тел. 021/770-007).
После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат за добровољно служење војног рока одлази у један од центара за обуку Војске Србије ( Сомбор, Ваљево или Лесковац).
Закон о војној, радној и материјалној обавези прописује да служење војног рока траје 6 (шест) месеци.
Служење војног рока са оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.
 
Центар министарства одбране
Нови Сад
 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА У ФИЗИЧКА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач, у складу са Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Бач у 2018. години, расписала је конкурс за доделу субвенција за суфинансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава. Средства за ове намене предвиђена су у износу од 8 милиона динара а конкурс је отворен до утрошка средстава односно најкасније до 31.8.2018. године.
 
Више информација можете пронаћи овде
 
 

页面