September 2018

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА БАНКЕ

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала је данас Јавни позив за банке заинтеросоване за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Општине Бач, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате на кредите. 
Јавни позив се може преузети овде

ОБАВЕШЕТЊЕ

Обавештавају се родитељи/старатељи деце, корисници права на дечији додатак да је потребно да доставе потврду о упису у школску 2018./2019.годину за сву децу која похађају обавезан припремни предшколски програм, основну или средњу школу, уколико то већ нису учинили, а најкасније до 30.09.2018. године. Потврде је потребно доставити у Службу дечије заштите, Трг др Зорана Ђинђића 2, канцеларија број 12, радним даном од 7:30-14:30 часова.

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА "ЕВРОПСКА ГОДИНА КУЛТУРНОГ НАСЛЕДЈА-УМЕТНОСТ ДЕЉЕЊА"

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА "ЕВРОПСКА ГОДИНА КУЛТУРНОГ НАСЛЕДЈА-УМЕТНОСТ ДЕЉЕЊА"

Манифестација Дани европске баштине – Дани Бача коју Општина Бач са поносом обележава већ 16 година одржавала се протеклог викенда од 14.-16. септембра у Бачу, док је централни догађај одржан у суботу 15.септембра у средњовековном амбијенту бачке Тврђаве.

Манифестацији је присуствао велики број гостију, представника покрајинске владе, амбасада, значајних институција, али и велики број привредника.

РЕВИЗИЈА СТРАТЕГИЈЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БАЧ

Стратегија одрживог развоја општине Бач 2014–2020. године је кључни стратешко-плански документ општине Бач, који треба да подстиче будући раст и развој наше локалне заједнице. Стратегија развоја обухвата друштвену и економску сферу, али и аспекте заштите и побољшања животне средине и просторног уређења. Старатегија одрживог развоја општине Бач је усвојена 2014 године, а односи се на период до 2020 године.

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА

Општина Бач  већ 16 година обележава манифестацију Дани Европске баштине и једна је од ретких општина у Србији која је задржала ову манифестацију као једну од најзачајнијих културно-туристичких догађаја.

КОНКУРС ЗА  ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПОРОДИЦАМА У КОЈИМА СЕ РОДИ ТРЕЋЕ ИЛИ ЧЕТВРТО ДЕТЕ 

Грб АПВ

Покрајински Секретаријат за социјалну политику демографију и  равноправност полова расписао је Конкурс за  доделу бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања на територији Аутономне покрајине Војводине. 

ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА  ПРВАЦИМА

Првог дана школе, 03.септембра, Председник општине Бач Борислав Антонић, заменик председника општине Бач Зденко Колар и председник Скупштине општине Бач др Зоран Новаковић са сарадницима пожелели су срећан почетак школске године ђацима првацима из наше општине уручивши им том приликом школске торбе са пратећим прибором уз поруку да буду марљиви ученици.