June 2019

ВИДОВДАН ОБЕЛЕЖЕН УЗ ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА ПАЛИМ БОРЦИМА

ВИДОВДАН ОБЕЛЕЖЕН УЗ ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА ПАЛИМ БОРЦИМА

Свечаним полагањем цвећа на спомен обележје палим борцима Бача у ратовима између 1990. и 1999. обележен је Видовдан, односно прва годишњица подизања овог споменика.

Данашњој церемонији полагања венаца су присуствовали чланови породица трагично настрадалих јунака и председник општине Бач, господин Борислав Антонић.

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МУЗЕЈСКА ЈЕДИНИЦА ОБНОВЉЕНОГ ФРАЊЕВАЧКОГ САМОСТАНА У БАЧУ

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МУЗЕЈСКА ЈЕДИНИЦА ОБНОВЉЕНОГ ФРАЊЕВАЧКОГ САМОСТАНА У БАЧУ

Музејска јединица обновљеног Фрањевачког самостана отворена је данас у Бачу. Овај споменик културе из 12.века представља једно од културних добара од изузетног значаја за Републику Србију, а пројекат вредан више од 1,24 милиона евра заједнички су финансирале Европска унија путем ИПА програма, а уз подршку владе Републике Србије, Покрајинска влада, локална самоуправа и Фрањевачка заједница.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ У ОБЛАСТИ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ У 2019 ГОДИНИ

Општина Бач је расписала јавни конкурс за удружења грађана за реализацију пројеката у области омладинске политике у 2019 години. Јавни конкурс је намењен удружењима која ће своје пројектне активности спроводити на територији општине Бач, а у области унапређења положаја младих, слободног времена младих, волонтеризма, разумевања и толеранције и других области.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТРЕТМАНИМА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТРЕТМАНИМА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

Третмани сузбијања комараца из ваздуха на подручју општине Бач биће изведени 24.06.2019. године у зависности метеоролошких услова.
Третираће се насељена места Мали Бач,  Вајска, Бођани, Плавна из ваздуха.
Третмани ће се изводити препаратима на бази lambda-cihalotrina и deltametrina.
Упузоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да кошнице затворе или уклоне најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје три дана.

ОСВЕШТАНА ЦРКВА У ВАЈСКОЈ

ОСВЕШТАНА ЦРКВА У ВАЈСКОЈ

Председник општине Бач, господин Борислав Антонић је данас са својим најближим сарадницима присуствовао освештању темеља цркве у Вајској.
Ова православна богомоља је посвећена Светој Петки, а колико је њена изградња значајна за становнике Вајске говори и чињеница да је данашњој служби присуствовао велики број верника.

页面