July 2019

НА ПРОВАЛИ ОДРЖАН ПЕТИ БИЧ ВОЛЕЈ

НА ПРОВАЛИ ОДРЖАН ПЕТИ БИЧ ВОЛЕЈ

Протеклог викенда на теренима језера „Провала“ у Вајској, одигран је пети турнир Банка Поштанска штедионица у бич волеју.
Ова сада већ традиционална спортска манифестација окупља велики број, како учесника тако и посетилаца који су љубитељи одбојке на песку.
У категорији дама најуспешније су биле сестре Марија и Тамара Миљевић, док су код мушкараца тријумфовали Милош Милић и Ђорђе Клашнић.

У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ ОДРЖАНЕ ИГРЕ „БОСОНОГИ НА ПЕСКУ“

У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ ОДРЖАНЕ ИГРЕ „БОСОНОГИ НА ПЕСКУ“

Игре за децу и омладину, „Босоноги на песку“ одржане су у суботу 27.07.2019. у 11.00 часова у Бачком Новом Селу.
Током преподнева на обали Дунава, малишани су се такмичили у дисципилама: трчање, фудбал, одбојка на песку, трке у врећама и скок у даљ.
Председник општине Бач господин Борислав Антонић је честитао организатору Месној заједници Бачко Ново Село на целокупној реализацији овогодишњих игара, те најуспешнијим такмичарима доделио медаље и признања.

РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ЗА ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА КАО И БЕСПЛАТНО КОРИШЋЕЊЕ ДРЖАВНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У 2020. ГОДИНИ

У наставку се налазе текстови и обавештење о расписаним Јавним позивима за:
-доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на теритотији општине Бач
-остваривање права коришћења без накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач

Крајњи рок за пријаву је, као и сваке године,  31. октобар текуће године.

ОДРЖАН РАЗГОВОР СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ОДРЖАН РАЗГОВОР СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Елементарне непогоде које су прошле недеље погодиле подручје Западнобачког округа, највише штете су нанеле летњим усевима.
Председник општине Бач, господин Борислав Антонић се тим поводом, током викенда, 13.07.2019. састао са пољопривредницима у Плавни, чије њиве и оранице су највише погођене кишом и градом.
На одржаном састанку се разговарало о проналажењу потенцијалних решења, посебно стављајући акценат на неопходну помоћ коју ће обезбедити јединица локалне самоуправе.

ВУКОВЦИ ОПШТИНЕ БАЧ НА ЛЕТОВАЊУ

ВУКОВЦИ ОПШТИНЕ БАЧ НА ЛЕТОВАЊУ

Најбољи ђаци општине Бач, носиоци најпрестижније Вукове дипломе отишли су 14.07.2019. на летовање у Црну Гору.
Председник општине Бач, господин Борислав Антонић испратио је јуче вуковце у Сутоморе, где ће боравити седам дана.
Он је том приликом истакао да општина Бач на овај начин деци у основним школама на територији наше општине жели да покаже да прати и вреднује њихове успехе и посвећеност школи, те да као такви треба да буду подстрек за све генерације које долазе.

ДЕЛЕГАЦИЈА БАЧА ПОСЕТИЛА НОВИ ГРАД

ДЕЛЕГАЦИЈА БАЧА ПОСЕТИЛА НОВИ ГРАД

Делегација општине Бач, предвођена председником Бориславом Антонићем, посетила је побратимљену општину Нови Град у оквиру обележавања Петровдана, градске славе Новог Града.
Председник општине Бач, господин Борислав Антонић рекао је да је сарадња ове две општине почела осамдесетих година, посебно нагласивши да многи становници Бача воде порекло из града на обали Уне и Сане.

САСТАНАК РУСКО СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ОДРЖАН У БАЧУ

САСТАНАК РУСКО СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ОДРЖАН У БАЧУ

Представници општине Бач угостили су 12.07.2019. делегацију првог Секретара амбасаде Руске Федерације, господина Вјачеслава Аличкина који је присуствовао састанку српско руског пријатељства.
Председник Скупштине општине Бач, др Зоран Новаковић је поздравио присутне и захвалио им се на континуираном залагању за пријатељску сарадњу два народа.

页面