December 2019

ОПШТИНИ БАЧ И РЕГИОНАЛНОЈ РАЗВОЈНОЈ АГЕНЦИЈИ БАЧКА ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ “ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ТЕШКО ЗАПОШЉИВЕ КАТЕГОРИЈЕ СТАНОВНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ”

Пројекат под називом “Подстицање запошљавања тешко запошљиве категорије становника на територији општине Бач” се спроводи у оквиру ширег пројекта “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” Немачке развојне сарадње који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.
 

ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК У ВЕЗИ СА ПРОЈЕКТОМ FED CCNET

Други састанак чланова пројектног тима и Управног одбора пројекта прекограничне сарадње FED CCNET одржан је данас, 16.12.2019, у Бачу.
 
Представници Града Илока и Општине Ловас су заједно са Начелницом општинске Управе Бач Валентином Ситнић, руководиоцем Одељења за привреду, пољопривреду и локални економски развој Јеленом Ковачевић и сарадницима извршили преглед до сада спроведених активности и констатовали динамику реализације истих за предстојећи период.

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ПЧЕЛАРИМА

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ПЧЕЛАРИМА

У петак, 13. децембра, у свечаној сали општине Бач, потписани су уговори о суфинансирању инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава – област пчеларства, са укупно 8 подносиоца захтева са територије наше општине.

БАЧ УЧЕСНИК ДРУГОГ МОДУЛА ПРОЈЕКТА ЗА ОДГОВОРНО УПРАВЉАЊЕ ЈАВНИМ ФИНАНСИЈАМА

БАЧ УЧЕСНИК ДРУГОГ МОДУЛА ПРОЈЕКТА ЗА ОДГОВОРНО УПРАВЉАЊЕ ЈАВНИМ ФИНАНСИЈАМА

Представници Oдељења за буџет и финансије и Kанцеларије за локални економски развој Општине Бач, су у периоду од 10. до 12. децембра у Шапцу учествовали на обуци за представнике локалних самоуправа, а у оквиру пројекта: "Платформа за одговорно управљање јавним финансијама".

Тема другог модула обуке је била: "Кораци у увођењу/унапређењу пуног транспарентног приступа у финансирање пројеката Организација цивилног друштва".

ЕКИПА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ БАЧ ПРВА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУТСАЛУ

ЕКИПА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ БАЧ ПРВА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУТСАЛУ

Ученици ОШ „Вук Караџић“ из Бача су у уторак 10.12.2019. године освојили прво место на окружном такмичењу у футсалу, које је одржао у Бачкој Паланци.

Екипа која је представљала ОШ „Вук Караџић“ наступала је у саставу: Марко Караћ, Лука Гњатовић, Вукашин Золотић, Виктор Трусина, Огњен Квржић, Љубиша Марјанов, Огњен Максимовић, Јован Бањац, Огњен Глишић и Александар Поша.

СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БАЧА СЕ ПЛАСИРАЛИ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БАЧА СЕ ПЛАСИРАЛИ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

Ђаци Средње Пољопривредне школе из Бача, су на такмичењу Достигнућа младих, које је одржано 11.12.2019. у Новом Саду, освојили друго односно треће место и тиме се пласирали на Републичко такмичење.

Младост, креативност, речитост, предузимљивост и иновативност Филипа Бартрана, Илије Димића и Анђеле Дајић донели су им висок пласман на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама.

УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ БАЧ ТРЕЋИ НА ТАКМИЧЕЊУ ИНОВАТОРА

УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ БАЧ ТРЕЋИ НА ТАКМИЧЕЊУ ИНОВАТОРА

На такмичењу „Дани едукативности младих предузетника и иноватора“, које је одржано данас 12.12.2019. у Сомбору, екипа ОШ „Вук Караџић“ Бач у саставу: Марко Караћ, Христина Бјелајац, Марко Елхарт и Огњен Максимовић освојила је треће место.

Ученици наше школе су на овом такмичењу представили Бизнис план за производњу цегера на иновативан и другачији начин и својом идејом и презентацијом међу 150 учесника, име ОШ „Вук Караџић“ из Бача позиционирали међу најбоље.

ОПШТИНА БАЧ УЧЕСТВОВАЛА У РАДУ 47.СКУПШТИНЕ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА

ОПШТИНА БАЧ УЧЕСТВОВАЛА У РАДУ 47.СКУПШТИНЕ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА

Председник општине Бач, Борислав Антонић  је дана 11. децембра 2019. године учествовао у раду 47. скупштине Сталне конференције градова и општина, одржане у Сава центру у Београду.

页面