March 2020

ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА У БАЧУ И СЕЛЕНЧИ

ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА У БАЧУ И СЕЛЕНЧИ

У складу са наредбама Штаба за ванредне ситуације Општине Бач, који низом мера утиче на спречавање ширења вируса Корона (COVID-19), Јавно комунално предузеће "Тврђава" Бач спроводи прскање јавних површина у Бачу.

Данас 31.03.2020. се према унапред направљеном распореду врши подела дезинфицијенса грађанима у Бачу и Селенчи, такође се атомизерима третирају фреквентна места и најпрометније локације у Бачу, Селенчи и на Економији 1.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА У ВАЈСКОЈ

ДЕЗИНФЕКЦИЈА У ВАЈСКОЈ

Складно проглашеном ванредном стању на територији Републике Србије, командант Штаба за ванредне ситуације општине Бач, Борислав Антонић је на седници донео наређење по којем све Месне заједнице у општини Бач треба да организују и реализују дезинфекцију најпрометнијих места.

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОД 31.03.2020.ГОДИНЕ

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОД 31.03.2020.ГОДИНЕ

На основу члана 17. и 18. Пословника о раду Штаба за ванредне ситуације, командант Штаба на седници одржаној 31.03.2020. године доноси  НАРЕДБУ:

НАРЕЂУЈЕ СЕ скраћење радног времена свих трговинскихм објеката на територији општине Бач суботом и недељом до 14 часова.

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 30.03.2020.ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 30.03.2020.ГОДИНЕ

Дана 30.03.2020. године одржана је ванредне седница Штаба за ванредне ситуације.

На седници су разматрани задаци ЈКП „Тврђаве“ око дезинфекције јавних објеката, установа и њихових прилаза, као и дезинфекција свих локација које посећује већи број грађана на територији општине Бач. Предложено је да се дезинфекција врши сваких 5 дана на територији целе општине.

На основу свега наведеног донет је следећи Закључак:

ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ

ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ

У циљу спречавања ширења Корона вируса, Штаб за ванредне ситуације Општине Бач, од момента проглашења ванредног стања не територији целе Републике Србије, низом мера утиче на реализацију препоручених активности од стране надлежних институција и државних органа.

НАБАВЉЕНИ АТОМИЗЕРИ

НАБАВЉЕНИ АТОМИЗЕРИ

Општинска управа Бач је након одржане седнице Штаба за ванредне ситуације по наређењу команданта Штаба, Борислава Антонића набавила четири атомизера.

Ове моторне прскалице су набављене за потребе Штаба за ванредне ситуације, како би се што ефикасније извршили послови дезинфекције јавних објеката и њихових прилаза, а све у циљу спречавања ширења вируса COVID - 19.

 

НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОД 29.03.2020.ГОДИНЕ

На основу члана 17. и 18. Пословника о раду Штаба за ванредне ситуације, командант Штаба на седници одржаној 29.03.2020. године доноси НАРЕДБУ:

НАРЕЂУЈЕ СЕ Општинској управи Бач да изврши набавку 4 ручна атомизера – моторне прскалице за потребе Штаба за ванредне ситуације како би се шт ефикасније извршавали послови дезинфекције јавних објеката и њихових прилаза.

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 28.03.2020.ГОДИНЕ

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а да се викендом забрана кретања уведе од 15 часова.

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ

На основу члана 17. и 18. Пословника о раду Штаба за ванредне ситуације, командант Штаба, Борислав Антонић је на седници која је одржана данас 28.03.2020. донео следеће Наредбе:
Наређује се ЈКП "Тврђава" из Бача да у понедељак 30.03.2020. изврши дезинфекцију јавних објеката и установа, као и прилазе објектима где дневно борави више људи (трговински објекти) на територији оштине Бач.

页面