October 2023

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ

Никола Лазетић, директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије, посетио је данас 29.10.2023. фудбалске клубове "Кривањ"  Селенча, "Тврђава" Бач, "Славија" Бођани и "Хајдук" Бачко Ново Село и том приликом им уручио лопте и спортску опрему.
Некадашњи репрезентативац и бивши фудбалер „Црвене звезде“, „Војводине“, „Фенербахчеа и неколико италијанских клубова, похвалио је локалну самоуправу за улагање у спортску инфраструктуру:
"Обилазимо мале клубове у целој земљи, како бисмо им, у складу са могућностима помогли. На тај начин желимо да скренемо пажњу на то да се фудбал игра и у овако малим местима и да им дамо подстрек да наставе овако да раде".
Председник општине Бач Др Стева Панић је са својим сарадницима, представницима спортских клубова и Спортског савеза општине Бач, дочекао прослављеног фудбалера и истакао значај данашње посете.
"Веома смо захвални Спортском савезу Србије на данашњој донацији, јер је у малим местима фудбал често једини вид рекреације за децу, где се они свакако уче  фер плеј игри, али и развијају такмичарски дух", закључио је Панић и додао да се на овај начин унапређује квалитет рада са свим категоријама од дечијих узраста до сениора ,те да ће се Општина и будућности трудити да издваја значајна средства за фудбалске клубове, јер су она и данас процентуално приближна као средства која за своје клубове издвајају веће и развијеније општине попут Бачке Паланке и Бачког Петровца.

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ
НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ У ОПШТИНИ БАЧ

РАСПИСАН ОГЛАС ЗА ЛИЦИТАЦИЈУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНИ БАЧ

Општина Бач је дана 23/10/2023 донела Одлуку о расписивању  Огласа за давање у закуп и на коришћење државног пољопривредног  земљишта. Текст Огласа је постављен на линку у наставку овог обавештења, а налази се и на званичном сајту Управе за пољопривредно земљиште  https://bac.rs/sr/oglas-za-davanje-u-zakup...

Јавно надметање за пољопривредно земљиште се и ове године обавља путем веб апликације која се налази на сајту Управе за пољопривредно земљиште (https://upz.minpolj.gov.rs/). Ради се о апликацији којој се приуступа преко банера плаве боје под називом „Дигитално јавно надметање“, у оквиру које се налази и корисничко упутство за подношење пријава.

Оно што је новина ове године, јесте да приликом уплате депозита - сви заинтересовани преузимају позив на број (који уписују на уплатницу), а који се аутоматски генерише у поменутој апликацији. Потребно је пратити корисничко упутство, а уколико су потребна додатна појашњења, молимо да се обратите сарадницима у Канцеларији за пољопривреду ОУ Бач (бр.тел. 021/6070-075 или лично у канц.213 ОУ Бач).

Измене у вези поступка аплицирања прописао је и ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДАВАЊА У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ (Сл. гласник РС бр. 16/17 , 111/17 , 18/19 , 45/19 , 3/20 , 25/20 , 133/20 , 63/21 ). Неке од њих су:

“Члан 25.

(1) Поступак јавног надметања одржава се ако је благовремено достављена најмање једна уредна пријава на јавни оглас и ако се достави доказ о уплати депозита за сваку јединицу јавног надметања појединачно.

(2) Ако је за јединицу јавног надметања одлуком о расписивању јавног огласа утврђен износ депозита мањи од 1.000 динара, понуђач не мора да уплати депозит и достави доказ ради учешћа на јавном надметању за ту јединицу јавног надметања.

…..

(7) Ако се за јединицу јавног надметања пријави више учесника који испуњавају услове за закуп пољопривредног земљишта и која су понудила највишу цену закупа у истом износу, најповољнији понуђач је учесник чија је пријава прва регистрована у веб-апликацији за спровођење јавног надметања.

(8) Најповољнији понуђач јесте понуђач који испуњава услове за закуп пољопривредног земљишта у складу са законом којим се уређује пољопривредно земљиште и овим правилником и понуди највишу цену закупа за јединицу јавног надметања.

……

(10) У поступку јавног надметања, правно и физичко лице пријављује се и прилаже путем веб-апликације за спровођење јавног надметања документацију којом доказује испуњеност услова за остваривање права закупа.

(11) Право закупа има физичко и правно лице које се пријавило на јавно надметање до рока наведеног у одлуци о расписивању јавног огласа и које испуњава услове за остваривање права закупа у првом кругу, односно у другом кругу јавног надметања, прописане законом којим се уређује пољопривредно земљиште и овим правилником и чија је понуда иста или већа од износа почетне цене из одлуке о расписивању јавног огласа.

(12) Једном поднета пријава са понудом не може се мењати.

(13) Након истека рока за пријаву, надлежни орган јединице локалне самоуправе утврђује испуњеност услова за остваривање права закупа свих подносилаца захтева на основу документације приложене путем веб-апликације за спровођење јавног надметања.

(14) На дан отварања понуда, који је одређен одлуком о расписивању јавног огласа, из веб-апликације за спровођење јавног надметања се према висини понуде аутоматски формира ранг листа понуђача за које је утврђено да испуњавају услове за закуп пољопривредног земљишта.

Члан 26.

(1) Након спроведеног поступка јавног надметања, уплаћени депозит се враћа понуђачима, осим најповољнијем понуђачу.

(2) Ако најповољнији понуђач одустане од закупа након спроведеног јавног надметања, депозит му се не враћа, осим у случају настанка околности које доводе до немогућности закупа тог земљишта.

( 3) Најповољнијем понуђачу уплаћени депозит урачунава се у годишњу закупнину.

Члан 27.

Ранг листа понуђача објављује се на званичној веб презентацији Управе и садржи: списак лица који испуњавају услове за остваривање права закупа пољопривредног земљишта рангираних према висини понуде, време доставе понуде и списак лица који не испуњавају услове за остваривање права закупа пољопривредног земљишта.

Члан 28.

………

(3) Ако након спроведеног поступка јавног надметања, најповољнији понуђач писмено одустане од своје понуде или у року одређеном одлуком не плати закупнину, односно не достави доказ о извршеној уплати и средство обезбеђења плаћања закупнине за наредне године закупа за одређену јединицу јавног надметања, сматра се да та јединица јавног надметања није реализована у спроведеном кругу јавног надметања.”

 

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Поводом Дана ослобођења Бача, председник Скупштине општине Бач Драган Амиџић и заменица председника општине Бач Марина Балабан положили су данас венац на спомен обележју палим борцима.
Поводом 79 година од ослобођења Бача данас ће бити уприличена свечана седница Скупштине општине и додељене Октобарске награде.

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

ПРОМОЦИЈА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

Општина Бач у сарадњи са Центром Министарства одбране Нови Сад сутра 20.октобра, организује промоцију доборовољног служења војног рока.
Циљ промоције је да се грађанима општине Бач приближе и појасне обавезе увођења у војну евиденцију; начин пријављивања кандидата за добровољно служење војног рока и Војностручно оспособљавање за резервне официре; могућност заснивања радног односа у Војсци Србије у својству професионалног војника и школовање у средњим стручним војним школама, Војној гимназији, Војној академији и Медицинском факултету војно медицинске академије.
Промоција доборовољног служења војног рока одржаће се сутра 20.октобра на Тргу у Бачу са почетком у 10 часова и 30 минута.

ПРОМОЦИЈА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

НАСТАВАК РАДОВА НА ПУТУ У СЕЛЕНЧИ

Председник Општине Бач Др Стева Панић обишао је наставак радова на путу у насељеном месту Селенча.
У оквиру тренутне фазе радова на путу насипа се камен од центра до излаза из места, а очекује се и званично отварање пута од Бача до центра места.
Председник Општине Бач Др Стева Панић истакао је важност наставка развоја путне инфраструктуре.
"Улагање у путеве је улагаље у бољи стандард свих наших суграђана, како у Селенчи тако и у осталим насељеним местима наше општине у којима се такође ради на ревитализацији путева и улица", закључио је Панић.

НАСТАВАК РАДОВА НА ПУТУ У СЕЛЕНЧИ
НАСТАВАК РАДОВА НА ПУТУ У СЕЛЕНЧИ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

Поводом  79 година од момента ослобођења насеља Селенча у Другом светском рату јуче је у овом месту одржан пригодан програм.
У центру Селенче код спомен обележја у 11:30 часова, погинуих бораца и јунака су се сетили предавачи ОШ "Јан Колар" Селенча, док је музички програм припремио професор Јурај Суђи, са својим колегиницама.
Обележавању Дана ослобођења Селенча присуствовали су заменица председника Општине Бач Марина Балабан, заменик председника Скупштине општине Бач Бране Микавица, директорица ОШ "Алекса Шантић" Вајска Сања Берић, као и председница Савета Месне Заједнице Селенча Марина Врабчењак, али и представници Савеза бораца.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ВАЈСКЕ

Грађевински радови на уређењу центра Вајске започели су 16.10.2023. Предвиђеном реконструкцијом центар овог насељеног места ће бити лепше и пријатније место за живот наших суграђана.
Осим ових грађевинских радова, започело се и са радовима на путу Бођани-чарда- Мали Бач, а оба градилишта је обишао директор ЈКП "Тврђава" Бач, Никола Вулетић који је истакао значај отпочињања ових радова.
"Нема развоја, уколико инфраструктура изостане. Зато смо се сада фокусирали на радове, али и уређење путева који су нам од кључног значаја за лакше функционисање", закључио је Вулетић.

УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ВАЈСКЕ
УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ВАЈСКЕ
УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ВАЈСКЕ
УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ВАЈСКЕ

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА УЧЕНИЧКЕ И СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ У ОПШТИНИ БАЧ

Комисија за доделу стипендија за ученике и студенте са подручја општине Бач, објављује Конкурсе

  1. ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА И УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА СА ПРЕБИВАЛИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ УШКОЛСКОЈ 2023/2024 ГОДИНИ
  2. ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА  ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ У ШКОЛСКОЈ 2023/2024 ГОДИНИ
  3. ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ЗА СТУДЕНТЕ СА ПРЕБИВАЛИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ У ШКОЛСКОЈ 2023/2024 ГОДИНИ-(за одређена занимања)
  4. ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТИПЕНДИЈА ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ ПРИПАДНИКЕ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ СА ПРЕБИВАЛИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ У ШКОЛСКОЈ 2023/2024 ГОДИНИ

Рок за пријаву на конкурс је од  16. октобра  - 27. октобра 2023. године

Пријаве и конкурсна документација се подносе:

  • Поштом на адресу : Општинска управа Бач, Комисија за доделу стипендија, Трг др Зорана Ђинђића број 2
  • Лично, у пријемну канцеларију Општинске управе Бач
  • Лично у Месним канцеларијама (Бачко Ново Село, Бођани, Вајска, Плавна ,Селенча),  у времену од 7,00 до 15,00 часова.

Све информације се могу добити на број телефона 021/6070075 лок.130 или у канцеларији број 9 у Општинској управи Бач код Иване Модић.

页面