ОДРЖАНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ: ИЗГРАДЊА ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ПСЕ КРОЗ ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО

У оквиру пројекта „Подршка локалним самоуправама на путу придруживања ЕУ: Унапређење квалитета услуга, дијалога заинтересованих страна и ефикасности локалне администрације“ који финансира Влада Шведске, а спроводи Стална конференција градова и општина у партнерству са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона, у општини Бач је јуче одржана радионица на тему: Изградња прихватилишта за псе кроз Јавно приватно партнерство.

Општина Бач учествује у поменутом пројекту у оквиру пакета подршке Јавно приватно партнерство, а за ову тему се одлучила из потребе за хитним решавањем питања у области зоохигијене.

Радионици су присуствовали Председник Скупштине општине Бач  др Зоран Новаковић, као и гђа Јелена М. Танасијевић из Сталне конференције градова и општина са својим сарадницама и ангажованим експертима. Присутни су се сагласили да би решавањем ове теме наша средина добила много на побољшању квалитета живљења и постала позитиван пример из праксе за друге општине и средине.

Радионици су поред чланова пројектног тима општине Бач још присуствовали и представници прихватилишта „Леси“ из Плавне и директор Ветеринарске станице Бач са више конструктивних предлога и констатација.

Начелница општинске управе г-ђа Валентина Ситнић је радионицу оценила као изузетно успешан покушај решавања вишегодишњег проблема.

Приликом састанка договорен је наставак рада на разматрању могућности решавања изградње прихватилишта за псе са нагласком на анализу финансијског дела пројекта и могућностима за реализацију истих.

Рад пројектних тимова наставиће се у прецизно дефинисаним роковима и активностима .    

 

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ: ИЗГРАДЊА ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ПСЕ КРОЗ ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО