ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА ФЕД ЦЦНЕТ

Након 24 месеца успешно је приведен крају пројект ФЕД ЦЦНЕТ који је за циљ имао унапредити одрживи економски развој у Хрватској и Србији. Носилац пројектних активности је Опшина Ловас, а пројектни партнери Град Илок и Општина Бач из Србије. Пројект је финансиран у оквиру програма прекограничне сарадње ИНТЕРРЕГ ИПА – ЦБЦ Цроатиа – Сербиа 2014. – 2020. Трајање пројекта је 24 месеца (15.07.2019. – 14.07.2021.). Укупан прорачун је 721.658,14 еура. Европска унија суфинансирала је износ са 85%, преостали износ пројектни партнери осигурали су у властитом буџету.
 
На Завршној конференцији која се одржала у Ловасу 08. јула 2021. године учествовали су представници јавног сектора, научно-истраживачких институција и привредници.
 
Присутнима су се обратили госп. Крунослав Српак, специјалиста за међународну сарадњу и ЕУ у Вуковарско-сријемској жупанији, гђа. Тања Цирба, начелница Опшине Ловас, гђа. Марина Балабан, заменица председника Општине Бач, гђа. Марина Будимир, градоначелница Града Илока и госп. Младен Маркешић, директор РА ТИНТЛ и аутор овога пројекта.
 
Након уводних излагања представљени су најважнији резултати пројекта. Успешно су завршени радови на реконструкцији и опремању зграда Центра компетенција, основан је Пословни центар компетенција – Синергија пољопривреде и туризма у Ловасу са подружницом у Илоку и Пословни центар компетенција у Бачу. Спроведено је седам обука које је укупно похађао 81 полазник. Спроведени су програми менторства. Успостављена је прекогранична мрежа за повољно пословно окружење, те у њој и програму паметне сарадње учествује 29 институција. Израђена је њеб страница, снимљени њебинари као и промотивни видео пројекта.
 
Након конференције организован је обилазак Пословног центра компетенција „Синергија пољопривреде и туризма д.о.о. „
 
Испред општине Бач, завршној конференцији у Ловасу присуствовали су: заменица председника општине Бач Марина Балабан, координаторка пројекта Тања Митић и чланови пројектног тима Никола Бањац и Јелена Ковачевић.