1200 КМ ЗА ВРТИЋ У ВАЈСКОЈ

Представници Фондације "Новак Ђоковић", директорка ПУ "Колибри" Бач Ана Бошкић и заменица председника општине Бач Марина Балабан, угостили су данас 20.05.2021. у Вртићу у Вајској Волфанго Погија из Италије који је бициклом прешао 1200 км да би донирао средства за вртић у Вајској.
 
Он је одлучио да крене на бициклистичко путовање од Фиренце до Београда како би прикупио донације за рано образовање деце из села Вајска. Захваљујући његовој прелепој иницијативи „Бициклом до знања“, Волфанго је постао један од највећих донатора кампање – и прикупио је 10.000 евра за тим Вајска, а више од 30 људи му се придружило. Волфангова велика жеља да пређе око 1200 км како би сва деца у Вајској имала једнаке услове за развој, све нас је инспирисала.
 
Захваљујћи његовој посвећености и првенствено Фондацији нашег најбољег тенисера повећаће се обухват деце у Вајској.
 
Заменица председника општине Бач Марина Балабан је овом приликом истакла значај реализације оваквих пројеката.
 
"Улагања у рано образовање и одрастање деце у малим срединама којима се пружа могућност и стварају једнаки услови као што их имају деца у градским подручјима од кључне је важности за њихов напредак", закључила је Балабан.
 
У свом обраћању наш данашњи гост је истакао зашто се одлучио да се током Сезоне даривања прикључи баш тиму Вајска.
 
"Током детињства, провео сам многа лета у једном малом селу у Италији. Ово мало село има око 700 становника, сви се познају и живе у солидарности и слози. Деца расту играјући се у природи, а након тога одлазе у школе у ​​већим градовима или одлазе да раде у другим регионима или земљама. Много прича о успеху је потекло баш из тог села. Као мало, мултикултурално село, Вајска ме је подсетила на то, зато сам одлучио да им се придружим у овој акцији.