May 2018

ОПШТИНА БАЧ ДОДЕЛИЛА СУБВЕНЦИЈУ ЈКП ТВРЂАВИ

ОПШТИНА БАЧ ДОДЕЛИЛА СУБВЕНЦИЈУ ЈКП ТВРЂАВИ

Општина Бач је доделила субвенцију из буџета од 3.000.000,00 динара за куповину радне машине "ровокопач" неопходне за обављање делатности која је у надлежности Јавног комуналног предузећа "Тврђава"Бач.

Хтели бисмо да истакнемо да је ово прва инвестиција након дужег низа година која има за циљ побољшање рада Јавног комуналног предузећа "Тврђава"Бач.
 

ПОСЕТА КИНЕСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ОПШТИНИ БАЧ

ПОСЕТА КИНЕСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ОПШТИНИ БАЧ

Дана 30.05.2018 године Општину Бач  посетила је кинеска делегација, тој посети  присуствовала је и др Славица Вујовић архитекта конзерватор Покрајнског завода за заштиту споменика културе.

Том приликом раговарало се о изради номинационог досијеа који је неопходан да би се  општина Бач са околином уврстила у UNESCO листу светске културне баштине.
 

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ПОСЕТИЛА НОВИ ГРАД У СКЛОПУ НАСТАВКА БРАТСКИХ ВЕЗА ОВЕ ДВЕ ОПШТИНЕ

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ПОСЕТИЛА НОВИ ГРАД У СКЛОПУ НАСТАВКА БРАТСКИХ ВЕЗА ОВЕ ДВЕ ОПШТИНЕv

Делегација општине Бач посетила је 24. и 25. маја Општину Нови Град, Република Српска, у склопу братских веза које ове две општине везују још до 1976. године, где се састала са представницима Општине Нови Град, те са представницима јавних и културних институција.

ТЕРЕНСКА КОНТРОЛА САДНОГ МАТЕРИЈАЛА, КОЈИ СЕ НАЛАЗИ У ПУТНОМ ПОЈАСУ ОД БАЧА КА ВАЈСКОЈ

ТЕРЕНСКА КОНТРОЛА САДНОГ МАТЕРИЈАЛА, КОЈИ СЕ НАЛАЗИ У ПУТНОМ ПОЈАСУ ОД БАЧА КА ВАЈСКОЈ

Данас су, радници Општине Бач, Иван Ловас испред Канцеларије за пољопривреду  и Зоран Бадивук задужен за праћење укупног броја и стања садница ветрозаштитних појасева, извршили теренску контролу садног материјала, који се налази у путном појасу од Бача ка Вајској.

ПОТПИСАНА ТРИ НОВА УГОВОРА СА АПВ У ЦИЉУ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ

ПОТПИСАНА ТРИ НОВА УГОВОРА СА АПВ У ЦИЉУ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, уручио је данас, 25 маја,  три  уговора о додели бесповратних средстава општини Бач за област пољопривреде и то за уређење атарских путева и отресишта, затим за уклањање дивљих депонија као и за уређење каналске мреже. Уговоре је у име општине Бач примио помоћник председника општине Иван Ловас.

ПРОДУЖЕЊЕ РОКА ЗА ПРИЈАВУ ИЗБЕГЛИЦА НА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ МОНТАЖНИХ КУЋА

Обавештавају се заинтересована лица и то избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији да је рок за пријаву на јавни позив за доделу 30 монтажних кућа у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 8 – компонента монтажне куће објављен дана 25. априла 2018.

ОДЛУКА О РЕШАВАЊУ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала обавештава да је Одлука о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова објављена, дана 22. маја 2018.

ПОКРАЈИНА СУФИНАНСИРА ИЗРАДУ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ДВА ПАРКИНГА И ПОВЕЗИВАЊЕ САОБРАЋАЈНИЦА У БАЧУ

Председник општине Бач,  Борислав Антонић је дана 21.05.2018. године u Новом Саду потписао  уговор за суфинансирање  израде пројектно техничке документације паркинг зона и повезивања саобраћајница у насељу Бач  .

页面