October 2019

ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ У БАЧУ НОВА ОПРЕМА

ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ У БАЧУ НОВА ОПРЕМА

Представници Општине Бач, предвођени председником господином Бориславом Антонићем су данас, 31.10.2019. припадницима Полицијске станице у Бачу уручили пакет опреме неопходне за вршење увиђаја током саобраћајних незгода.

Осим горе наведеног, ПУ у Бачу је богатија и за разна помагала у виду обележивача, чуњева и осигурача за саобраћајне локације.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТАВА ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Канцеларија за пољопривреду општине Бач издаје обавештење о расписаном конкурсу министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде који се односи на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2019. години.

Врсте подстицаја који се овим конкурсом могу остварити су:

подстицаји на инвестиције и унапређење примарне биљне производње,

ОБАВЕШТЕЊЕ О ХИПЕРХЛОРИСАЊУ ВОДЕ

Општина Бач и Јавно комунално предузеће "Тврђава" Бач, обавештавају све суграђане да ће се током ове и почетком следеће недеље спровести хиперхлорисање воде и то по следећем распореду:

  • ЧЕТВРТАК (24.10.2019.) - БАЧ И ПЛАВНА
  • ПЕТАК (25.10.2019.) - БОЂАНИ
  • СУБОТА (26.10.2019.) - СЕЛЕНЧА
  • УТОРАК (29.10.2019.) - ВАЈСКА И БАЧКО НОВО СЕЛО.

 

Надлежни напомињу, да тог дана када се вода хиперхлорише, иста није за пиће.

 

 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Поводом, 22. октобра Дана ослобођења Бача, у Великој сали зграде Народне библиотеке одржана је свечана седница на којој су председник Скупштине општине Бач др Зоран Новаковић и начелница Општинске управе Бач госпођа Валентина Ситнић доделили Oктобарске награде за 2019. годину заслужним грађанима и институцијама.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА РИЗИКА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СМАЊЕЊА РИЗИКА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА

оводом обележавања Међунардоног дана смањења ризика од елементарних непогода, 13.10.2019, председник општине Бач, господин Борислав Антонић је обишао ОШ "Јан Колар" у Селенчи, чији су ђаци обележили овај битан датум.

Невладина организација "Каритас" је уз помоћ ватрогасаца из Селенче одржала јавни час на којем су сви присутни могли да погледају показну вежбу гашења пожара.

ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ОТВАРАЊА ПРОЈЕКТА „ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ У ДУНАВСКОМ РЕГИОНУ ЈУЖНЕ БАЧКЕ“

ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ОТВАРАЊА ПРОЈЕКТА „ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ У ДУНАВСКОМ РЕГИОНУ ЈУЖНЕ БАЧКЕ“

04.10.2019. године у Малој сали Културног центра у Бачу, одржана је Конференција отварања пројекта „Подстицање запошљавања младих у Дунавском региону јужне Бачке“. Носилац пројекта је Општина Бач, а партнери на пројекту су општина Бачки Петровац као и центар за проактивно пословање „BIZNISNOVA“ из Новог Сада.

ПРЕДШКОЛЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ПРЕДШКОЛЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

У оквиру обележавања овогодишње дечије недеље, председник општине Бач. господин Борислав Антонић уприличио је 10.10.2019. у Свечаној сали Општине Бач пријем за предшколце.

Укупно 39 полазника припремног предшколског програма ПУ "Колибри" Бач су приликом посете општинској Управи, приказали кратак програм о правима детета. Овогодишња Дечија недеља се обележава под слоганом "ДА ПРАВО СВАКО - ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО".

ОДРЖАНА 126. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 126. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 11. октобра 2019. године одржана је 126. седница Општинског већа Општине Бач, са почетком у 10:00 часова, по позиву председника општине Бач. Седници су поред чланова Општинског већа, присуствовали: начелница Валентина Ситнић, као и запослени у општинској управи Бач, који су образложили предложене акте. Седницом је председавао председник општине Бач, Борислав Антонић.

页面