Октобар 2019

ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ОТВАРАЊА ПРОЈЕКТА „ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ У ДУНАВСКОМ РЕГИОНУ ЈУЖНЕ БАЧКЕ“

ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ОТВАРАЊА ПРОЈЕКТА „ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ У ДУНАВСКОМ РЕГИОНУ ЈУЖНЕ БАЧКЕ“

04.10.2019. године у Малој сали Културног центра у Бачу, одржана је Конференција отварања пројекта „Подстицање запошљавања младих у Дунавском региону јужне Бачке“. Носилац пројекта је Општина Бач, а партнери на пројекту су општина Бачки Петровац као и центар за проактивно пословање „BIZNISNOVA“ из Новог Сада.

ПРЕДШКОЛЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ПРЕДШКОЛЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

У оквиру обележавања овогодишње дечије недеље, председник општине Бач. господин Борислав Антонић уприличио је 10.10.2019. у Свечаној сали Општине Бач пријем за предшколце.

Укупно 39 полазника припремног предшколског програма ПУ "Колибри" Бач су приликом посете општинској Управи, приказали кратак програм о правима детета. Овогодишња Дечија недеља се обележава под слоганом "ДА ПРАВО СВАКО - ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО".

ОДРЖАНА 126. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 126. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 11. октобра 2019. године одржана је 126. седница Општинског већа Општине Бач, са почетком у 10:00 часова, по позиву председника општине Бач. Седници су поред чланова Општинског већа, присуствовали: начелница Валентина Ситнић, као и запослени у општинској управи Бач, који су образложили предложене акте. Седницом је председавао председник општине Бач, Борислав Антонић.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧКЕ И СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

СТИПЕНДИЈЕ

Дана 10.10.2019. године расписан је Конкурс за доделу стипендија студентима и ученицима средњих школа са пребивалиштем на територији општине Бач у школској 2019/2020 години.

Пријаве и конкурсна документација се подноси у Општинској управи Бач, пријемна канцеларија или у месним канцеларијама у Вајској, Селенчи, Бођанима, Плавни и Бачком Новом Селу у времену од 07-15 часова.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА БРАЧНИМ ПАРОВИМА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ

Покрајински  завод за равноправност полова

Покрајински  завод за равноправност полова расписао је  Конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији АП Војводине за куповину сеоских кућа са окућницом. Пријаве на Конкурс ће се примати до 15.11.2019. године.

Информације и конкурсну документацију можете са сајта Покрајинског завода за равносправност полова .

 

ИЗВЕШТАЈИ О КВАЛИТЕТУ ВОДЕ У БАЧУ

ИЗВЕШТАЈИ О КВАЛИТЕТУ ВОДЕ У БАЧУ

Поводом недавних спекулација које су се протекле недеље појавиле у одређеним медијима, а које се односе на квалитет воде у општини Бач, јавности на увид достављамо све извештаје о испитивању воде у општини Бач, а које је радио Институт за јавно здравље Војводине.

Исти јасно сведоче и доказују да је вода на територији општине Бач у свим насељеним местима сем у Бачком Новом Селу исправна за употребу и пиће.

ОПШТИНА БАЧ УЧЕСТВОВАЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ "I CARE FOR EUROPE“

ОПШТИНА БАЧ УЧЕСТВОВАЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ "I CARE FOR EUROPE“

Делегација општине Бач је током протеклог викенда у периоду од 26.09. до 29.09.2019. учествовала на 6. сусрету чланица Мреже „I CARE FOR EUROPE“, чији је овогодишњи домаћин била општина Чапљина (Босна и Херцеговина).

ЈАВНИ ПОЗИВ БАНКАМА ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ ЗА КРАТКОРОЧНО КРЕДИТИРАЊЕ РЕГИСТРОВАНИХ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач расписала је  Јавни позив за банке заинтеросоване за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Општине Бач, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате на кредите.

Јавни позив се може преузети овде