January 2020

ОБУКЕ МЛАДИХ У ДВЕ ОПШТИНЕ

ОБУКЕ МЛАДИХ У ДВЕ ОПШТИНЕ

У оквиру пројекта „Подстицање запошљавања младих у Дунавском региону јужне Бачке“, који спроводи Општина Бач у партнерству са Општином Бачки Петровац и Центром за проактивно пословање ''БизнисНова'' из Новог Сада, започете су обуке које за циљ имају унапређење положаја младих и стварање услова за њихово запошњавање и самозапошљавање.

ОДРЖАН САСТАНАК УНДП-А И ПРЕДСТАВНИКА ОЦД

ОДРЖАН САСТАНАК УНДП-А И ПРЕДСТАВНИКА ОЦД

Представници Удружења грађана који раде на територији Општине Бач присуствовали су данас 28.01.2020. године састанку са представницима канцеларије за локални економски развој и представницима Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у циљу дефинисања приоритета за суфинансирање програма и пројеката кроз конкурсе у 2020. години.

ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Поводм обележавања великог празника, дана када се присећамо првог српског Архиепископа заштитника деце и просветних радника, Светог Саве, данас је у 14:00 часова у Плавој сали Дома културе у Бачу, одржана традиционална светосавска академија, којој су присуствовали црквени поглавари, представници локалне самоуправе, али и угледни грађани.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА ОБЕЛЕЖЕНА У СЕЛЕНЧИ

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА ОБЕЛЕЖЕНА У СЕЛЕНЧИ

У основној школи "Јан Колар" у Селнчи, данас 27. јануара је обележена школска слава Свети Сава.

Свети Сава се слави као први српски Архиепископ и просветитељ, те се сматра заштитником ђака и просветних радника.

ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ ПУСТИЛА У РАД ДВА ПОС ТЕРМИНАЛА

ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ ПУСТИЛА У РАД ДВА ПОС ТЕРМИНАЛА

Општинска управа Бач у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије поставила и пустила у рад два  ПОС терминала у згради општине.

Оба ПОС терминала су постављена у Пријемној канцеларији у приземљу зграде општинске управе  Бач.

НОВИ КОНКУРСИ СЕКРЕТАРИЈАТА

НОВИ КОНКУРСИ СЕКРЕТАРИЈАТА

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство објавио је чак седам конкурса, који се односе на финансирање пројеката у области пољопривреде и руралног развоја.

Ради се о конкурсима за доделу средстава за:

-   одржавање традиционалних манифестација у 2020. години на територији АП Војводине

ОБАВЕШТЕЊЕ

Oбавештавамо Вас да је дана 21.децембра 2019.године ступио на снагу Правилник о садржини и начину подношења пријаве за  некатегорисани угоститељски објекат за смештај, некатегорисани објекат за смештај наутичког туризма, некатегорисани објекат за смештај ловног туризма и о садржини и начину вођења евиденције објеката за смештај (,,Сл. гласник РСˮ, бр. 90/2019).

НА ПРОВАЛИ ОДРЖАНО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Туристичка организаја Општине Бач је данас 19.01.2020. на Богојављење реализовала пету по реду манифестацију „ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ“ на језеру „Провала“ у Вајској са почетком у 12:00 часова.

ПОКЛОН ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2020. ГОДИНИ

ПОКЛОН ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ У 2020. ГОДИНИ

Председник Општине Бач, господин Борислав Антонић је данас 17.01.2020. заједно са својим сарадницима обишао и уручио колица и опрему за бебу породици Живков, чији је син Немања прворођена беба у општини Бач у 2020. години.

УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА - ФАЗА 2

УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА - ФАЗА 2

Данас је у општини Бач одржан уводни састанак који се односи на пројекат 'Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи' - Фаза 2.  Овај пројекат се реализује у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина, финансиран је од стране Европске уније и Савет Европе.

页面