ОДРЖАН 16. БАЧКИ КОТЛИЋ

Tуристичка организација општине Бач, је током протеклог викенда у суботу 17.08.2019. године у Градском парку у Бачу, организовала традиционалну манифестацију „БАЧКИ КОТЛИЋ 2019“.

Велелепни гастрономски догађај је ове године привукао рекордан број како посетилаца, тако и такмичара. Укупно 100 пријављених екипа је кувало рибљу чорбу, док је 81 екипа предала свој узорак на жирирање.

Манифестацији „БАЧКИ КОТЛИЋ 2019“, су присуствовали и председник општине Бач, господин Борислав Антонић, Начелник Јужнобачког управног округа господин Милан Новаковић, као и покрајинска посланица и члан Националног савета Рома, госпођа Јелена Јовановић и председница Извршног Одбора Националног савета Рома госпођа Пава Новаков Чабриловски, који су похвалили целокупну манифестацију и овогодишњи одзив.

Након вишесатног већања, трочлани жири који је радио у саставу: Дренка Кулаш, Самер Алсоус и Јовица Мајкић донео је одлуку да треће место деле екипе: „Слободни момци“ и „Север“, док је друго место припало екипи „Владимир Ловрић“.

Овогодишњи победник манифестације „БАЧКИ КОТЛИЋ 2019“, је екипа „Коколо“, предвођена Срђаном Тошићем. Најбоља екипа је осим награде седам ноћења на Дивчибарама за шест особа, огледала, котлића, те шампионског пехара и захвалнице освојила и плаћену котизацију за учешће на такмичењу за „Златни котлић Војводине“.

Посебно узбудљив део манифестације, сваке године буде избор за најлепше декорисан сто. Овогодишњи жири који је радио у саставу Јасна Влајић и Ружица Ђукић је одлучио да екипи „Фрајле“, припадне ова награда, док је посебну похвалу за труд и оригиналност приликом декорације добила екипа „Несаломљиви“.

У културно уметничком делу програма су наступиле певачке групе и извођачки ансамбл КУД-а "Младост" из Бача.

Манифестацију "БАЧКИ КОТЛИЋ 2019", је пратио и рекордан број локалних и регионалних медија, а процене организатора су да је градски парк у Бачу, током суботе посетило преко 1.000 људи.

Фото: Зоран Жижак, Михаило Берчек, Туристичка организација општине Бач.