НАЈАВА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЖЕНЕ У ИНФОРМАЦИОНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Бизниснова - центар за проактивно пословање реализује 30.1.2021. године са почетком у 16:00 часова, онлајн конференцију под називом "Жене у Информационим технологијама (Women in IT)".
Конференција се реализује у оквиру пројекта „Жене у Информационим технологијама (Women in IT)“ који спроводи организација Бизниснова – центар за проактивно пословање из Новог Сада у партнерству са организацијом Српско – Словачког пријатељства из Селенче (Општина Бач). Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених
нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.
Општи циљ конференције је Смањење предрасуда и родног стереотипа у општини Бач да ИТ индустрије нису за жене и да је програмирање једина врста посла која се може обављати у оквиру ове индустрије.
Конференција је осмишљена као једнодневни догађај посвећен указивању на важну улогу коју ИТ сектор може имати у стварању повољних и дугорочних могућности за развој каријере за жене и девојке у општини Бач.
Говорнице конференције, њих пет укупно, биће пре свега жене које су се професионално успешно оствариле у ИТ сектору у нашој земљи, али и интернационално.
Оне ће такође, путем личног примера показати да формално образовање не игра пресудну улогу за успешну каријеру у ИТ сектору као и то да постоји велики спектар занимања у оквиру ове индустрије за које се жене могу определити.
Иако је конференција намењена првенствено женама и девојкама из општине Бач  и мушка публика је добродошла.
Сви заинтересовани за присуство на поменутој конференцији могу се пријавити путем следећег линка: Образац за пријаву

Организатори ће вам благовремено послати линк путем којег ћете моћи да пратите конференцију.

НАЈАВА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЖЕНЕ У ИНФОРМАЦИОНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА