August 2018

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 82 ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 82 ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА

Данас, 31. августа, у сали Дома културе у Бачу, потписани су уговори о суфинансирању инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2018. години, са укупно 82 носиоца пољопривредних газдинстава са територије наше општине.

ЈАВНИ УВИД НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ РАДНЕ ЗОНЕ ЛОКАЦИЈА 1/А У КО БАЧ

РЕПУБЛИКА  СРБИЈА 
АП  ВОЈВОДИНА
Општина Бач – Општинска Управа
Одељење за урбанизам, заштиту животне средине,
имовинско правне и комунално стамбене послове.

Јавни увид за План детаљне регулације радне зоне локација – 1А у КО Бач

ОБАВЕШТЕЊЕ

Општинска Управа Бач- Служба дечије заштите обавештава све родитеље/старатеље другог, трећег или четвртог детета са пребивалиштем на територији општине Бач,  чија су деца рођена у периоду од 25. децембра 2017. године до 30. јуна 2018. године, да је ради усклађивања износа родитељског додатка у складу са Законом о финансијској подршци породици са децом неопходно да прибаве и донесу у канцеларију Службе:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се родитељи и ученици средњих школа да је потребно да донесу у Општинску управу Бач, Пријемна канцеларија, потврду о уписаној 2018/2019. школској години због остваривања права на бесплатну месечну карту за школе у Бачу, Бачкој Паланци и Оџацима. На полеђини потврде уписати ЈМБГ ученика и релацију.

ОБАВЕШТЕЊЕ

САСТАНАК ШТАБА  ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Дана 20.08.2018. године Штаб за ванредне ситуације одржао је ванредну седницу због појаве вируса западног Нила на територији општине Бач. Штабу је присуствовао ужи састав чланова, односно чланови из делокруга заштите здравља људи и животиња. На Штабу су донете мере за спречавање ширења вируса, као и препоруке за грађане општине Бач.
 

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА АНКЕТАРЕ НА ПРОЈЕКТУ АНКЕТЕ О СТРУКТУРИ ПОЉОПРИВЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Обавештавамо сва заинтересована лица да од 15. августа до 21. августа  2018.године је пријава кандидата за анкетаре који ће бити ангажовани на пројекту Анкете о структури пољопривредних газдинстава, на територији Републике Србије. Анкета ће почети 1. октобра и трајаће до 30. новембра 2018.године. Пријава заинтересованих кандидата вршиће се искључиво путем wеб апликације која ће бити постављена на интернет страници РЗС.
ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ

НАЈАВА МАНИФЕСТАЦИЈЕ БАЧКИ КОТЛИЋ 2018

У суботу,18. августа у градском парку у Бачу, са почетком у 17:00 часова, одржаће се традиционална манифестација "БАЧКИ КОТЛИЋ 2018" ,такмичење у кувању рибљег паприкаша. Ова манифестација је годинама уназад једна од највећих и најпосећенијих у нашој општини, а увек јој се изнова радују како такмичари тако и посетиоци а ове године ће се одржати 15. пут.
Такмичари и посетиоци ,поред такмичења , уживаће у богатом забавном програму.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЛИЦА КОЈА АПЛИЦИРАЈУ ЗА ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА ДРЖАВНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У 2019. ГОДИНИ

Сви који су заинтересовани за остваривање права пречег закупа државног пољопривредног земљишта у општини Бач у 2019.г., потребно је да НАЈКАСНИЈЕ ДО 31.08.2018.г. поднесу ЗАХТЕВ Републичкој ветеринарској инспекцији ради утврђивања условних грла на свом имању.
Захтев се предаје лично на писарници Јужно Бачког управног округа у Новом Саду, или шаље поштом на:
Јужнобачки управни округ
Булевар Михајла Пупина 10
21000 Нови Сад