October 2018

ОПШТИНА БАЧ ГОСТ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ

Председник општине Бач Борисава Антонић  са својим сарадницима 29.10.2018 године присуствовао је свечаности поводом обележавања стогодишњице настанка Републике Чехословачке.

Свечаност је одржана у Београду у амбасади Р.Чешке, на којој су присуствовали и представници општина у којима живе граћани словачке и чешке националности.

У ОПШТИНИ БАЧ ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ РЕКОНСТРУИСАН ЛОКАЛНИ ПУТ

У ОПШТИНИ БАЧ ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ РЕКОНСТРУИСАН ЛОКАЛНИ ПУТ

У Бачу је данас отворен реконструсан локални пут Л-3 који повезује државни пут 2а реда број 112 и насеље Плавна. Реконструкцију пута је са износм од 142.000.000 динара финансирала Управа за капитална улагања АП Војводине кроз програм финансирања и суфинансирања пројеката саобраћајне инфраструктуре. Локални пут Л-3 је био деоница која се неколико година налазила у веома лошем стању и на којој се саобраћај одвијао отежано и небезбедно.

ПОЧИЊУ КРАТКОРОЧНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ КРЕДИТИ

ПОЧИЊУ КРАТКОРОЧНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ КРЕДИТИ

У  свечаној сали Општине Бач данас су потписани Уговори о пословно–техничкој сарадњи са пословним Банкама које ове године учествују у програму субвенционисања каматних стопе на пољопривредне кредите.

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Поводом 22. октобра, Дана ослобођења Бача, у великој сали Дома културе одржана је свечана седница на којој су председник општине Бач Борислав Антонић и председник скупштине општине Бач др Зоран Новаковић доделили Октобарске награде за 2018. годину заслужним грађанима и институцијама.

Спортско признање општине Бач добили су Владимир Торубаров из Плавне и Клуб дизача тегова "Херкулес" због постигнутих врхунских резултата у области спорта. 

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА И УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА СА ПРЕБИВАЛИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БАЧ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019 ГОДИНИ

Дана 18. октобра 2018.г.  Комисија за доделу стипендија за ученике и студенте са подручја Општине Бач, расписала је Конкурс за доделу стипендија за школску 2018/2019.г.

Износ стипендија ове школске године увећан је за ученике Пољопривредне школе у Бачу, док су други износи стипендија остали исти као и претходних година.

Овогодишњи конкурс за доделу стипендија отворен је од 18-31. октобра.

ОДРЖАН 5. МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ЧЛАНИЦА МРЕЖЕ „I CARE FOR EUROPE...“ У БАЧУ

Општина Бач је несвакидашње сјајан пример очувања нематеријалне и материјалне културне баштине и мултикултуралности те је управо због тога имала ту част да у периоду од 11.10. до 14.10. буде домаћин Међународног пројекта 5.сусрета чланица Мреже„I care for Europe...“ , када су древни град Бач посетили представници општина и градова из: Италије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине, заједнички је закључак преко 200 гостију који су претходног викенда боравили у Бачу.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖОВОТНЕ СРЕДИНЕ У 2018. ГОДИНИ

Општина Бач је објавила јавни конкурс за финансираwе пројеката удружења грађана са територије општине Бач у области заштите животне средине, односно за област заштите и добробити животиња. Конкурс је отворен од 16.10.2018. до 31.10.2018. године, а на конкурс се могу пријавити удружења која у својим циљевима и областима деловања као један од приоритета имају и заштиту и добробит животиња и која ће пројекат реализовати до краја 2018. године.

页面