Октобар 2018

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ИЗДАВАЊЕ У ЗАКУП НЕИЗГРАЂЕНОГ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У ПОЉОПРИВРЕДНЕ СВРХЕ ДО ПРИВОЂЕЊА НАМЕНИ У ОПШТИНИ БАЧ

Расписан је Оглас за издавање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у пољопривредне сврхе до привођења планираној намени.

 Благовременим ће се сматрати све пријаве које стигну закључно са 22.10.2018.г, Отварање понуда за давање у закуп земљишта одржаће се у просторијама ОУ Бач (свечана сала) дана 24.10.2018. године у 12:00 часова.

 

РАСПИСАН ОГЛАС ЗА ЛИЦИТАЦИЈУ ДРЖАВНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА

Председник општине Бач је данас, уз претходно прибављену сагласност министарства, донео Одлуку о расписивању Огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бач, којим ће се путем јавног надметања, заинтересованим пољопривредницима, понудити преко 5.957 хектара државног пољопривредног земљишта на територији општине.

Текст огласа може се преузети овде   

Бач домаћин Међународног пројекта 5. Сусрета чланица Мреже “I care for Europe”

 “I care for Europe”

Поштовани суграђани са поносом Вас обавештавамо да ће општина Бач у периоду од 11.10. до 14.10. бити домаћин Међународног пројекта Мреже " I care for Europe ". Овогодишњи пројекат се одржава под слоганом "Наше данашње европске традиције су мигрирајуће културе прошлости”, а учесници долазе из пет земаља:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лица расписао је Јавни позив за доделу једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа на територији АП Војводине. Текст Јавног позива и образац за пријаву објављени су на интернет презентацији Фонда: www.fondirpvojvodine.rs и огласној табли Општинске управе Бач.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА ЗА СРЕЋНО И ЗДРАВО ДЕТИЊСТВО БЕЗ НАСИЉА

  ДЕЧИЈА НЕДЕЉА ЗА СРЕЋНО И ЗДРАВО ДЕТИЊСТВО БЕЗ НАСИЉА

Манифестација дечја недеља ове године траје од 01. до 07. октобра под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво одрастање без насиља“.

Традиционални пријем полазника предшколске установе Колибри из Бача и ове године је уприличен данас 04. октобра у 10 часова у Свечаној сали општине Бач.

НАГРАДА ‘’ЕВРОПА НОСТРА

НАГРАДА ‘’ЕВРОПА НОСТРА

На простору Бачке тврђаве, у понедељак 01. октобра 2018. године одржана је свечаност откривања бронзане плакете на донжон кули којом је Европска унија наградила пројекат "Векови Бача" у категорији конзервације културног наслеђа. 
Идејни творац и реализатор пројекта "Векови Бача" је госпођа др Слaвица Вујовић из Покрајинског завода за заштиту споменика културе, која већ годинама ради на овом пројекту у општини Бач.