April 2023

ПРИЈЕМ КАРАТИСТА КК "СЛАВИЈА" КОЈИ СУ ЗАБЕЛЕЖИЛИ ОДЛИЧАН УСПЕХ НА ЕВРОПСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

На Европском такмичењу за млађи узраст, у Италији, каратисти KK "Славија" забележили су одличан успех и освојили заслужене медаље, у различитим категоријама.

Тим поводом представнике клуба и каратисте данас су у свечаној сали општинске управе у Бачу, угостили заменица председника општине Бач Марина Балабан и Бранко Микавица председник Спортског савеза општине Бач. Представници локалне самоуправе честитали су младим каратистима на изванредном успеху и истакли да су изузетно поносни на младе шампионе. "Учествовање на једном овако великом турниру представља велики успех, али освајање медаља на овако престижном такмичењу је нешто што се не може довољно нахвалити речима",  рекла је између осталог Марина Балабан заменица председника општине Бач.

Најбоља у својој категорији била је Ђурчјански Зина која је освојила златну медаљу и заслужени пехар. На свом првом наступу на Европском такмичењу, друго место и сребрну медаљу освојио је Ђурчјански Арон. Бронзану медаљу и треће место освојила је одлична Частван Зое. Као дуо тим Ђурчјански Зина и Частван Зое, биле су неприкосновене  и окитиле су се златним медаљама. Иако нису освојиле медаље изванредан резултат оствариле су и Мошмондор Ивана која је освојила 4. место и  Јања Којадиновић која је освојила одлично 5. место .

 

 

СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ УГОВОРА О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

Заменица председника општине Бач, Марина Балабан је у уторак 25. априла 2023. године у 15 часова,присуствовала свечаном уручивању Уговора о наменским трансферима у социјалној заштити. У складу са одлуком о додели средстава, општини Бач за финансирање наведених услуга социјалне заштите је додељено 1.755.258,00 динара.
Уручење уговора уприличено је у Палати „Србија“. Уговор је уручио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Никола Селаковић.
Средства су одобрена за 146 јединица локалних самоуправа широм Србије.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ УГОВОРА О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ
СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ УГОВОРА О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

OБАВЕШТЕЊЕ

Канцеларија за пољопривреду општине Бач обавештава пољопривреднике да је у току подношење захтева за подстицаје намењене за:

  • биљну производњу (тзв „давање по хектару“), затим
  • подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов, потом
  • за набавку квалитетних приплодих грла,
  • за тов јунади, свиња, јагњади и јаради
  • за производња конзумне рибе
  • за пчеларство и
  • за премију за млеко.
Захтеви за подстицаје се (након обнове регистрованог пољопривредног газдинства) подносе путем апликације Е-аграр на линку: https://erpg.eagrar.gov.rs/ у сектору Е-подстицаји.
Сви заинтересовани се за помоћ у вези употребе електронског система Е-аграр, могу обратити саветицима Пољопривредене стручне службе Нови Сад (тел: 060/1482439) или сарадницима у канцеларији за пољопривреду на телефон 021/6070-075, локал 146 и лично у канцеларији бр.213 Општинске управе Бач.
У области пољопривреде актуелни су и конкурси Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за субвенционисање производње на следећем линку: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkursi/registrovana-poljoprivredna-gazdinstva/, затим кредитне линије Покрајинског фонда за развој пољопривреде на следећем линку: https://www.fondpolj.rs/konkursi/, као и дугорочни и краткорочни кредити Развојног фонда Војводине о којима више можете прочитаит на: https://rfv.rs/?page_id=3347

 

OБАВЕШТЕЊЕ

Канцеларија за пољопривреду општине Бач обавештава јавност да је Покрајински фонд за развој пољопривреде расписao КОНКУРСЕ ЗА ДОДЕЛУ КРЕДИТА У 2023. ГОДИНИ. Кредити ће бити одобравани са каматном стопом од 1% на годишњем нивоу, уз примену валутне клаузуле

Све додатне информације могу се добити на телефон Покрајинског фонда за развој пољопривреде: 021/557-451;
Текст конкурса и пријаву можете преузети на сајту Покрајинског фонда за развој пољопривреде: www.fondpolj.rs
За  сву неопходну помоћ приликом аплицирања можете се обратити сарадницима у Канцеларији за пољопривреду на бр.тел. 021-6070 075 локал 147 или лично у канцеларији 213 Општинске управе Бач.
 

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ РАМАЗАНСКОГ БАЈРАМА

Свим суграђанима исламске вероисповести који прослављају Рамазански бајрам Општина Бач упућује искрене честитке  и жеље да овај празник прославе у  добром здрављу, миру и љубави, окружени својим породицама и ближњима -  Bajram serif mubarek olsun!

 

Васкршња честитка

Свим суграђанима који највећи хришшћански празник  прослављају по јулијанском календару, Општина Бач жели да их проведу у миру и благостању са својим најбижима.

Мир Божији!  Христос васкрсе!

Васкршња честитка

Честитка за ускрс

Свим суграђанима који ускршње празнике прослављају по грегоријанском календару, Општина Бач жели да их проведу у миру и благостању са својим најближима.

Честитка за ускрс