November 2018

ПРЕНАМЕНА СТАРЕ ШКОЛЕ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ У ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР

У Бачу одржана стручна дискусија  „Пренамена старе школе у Бачком Новом Селу у   ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР“.

У Свечаној сали општине Бач у уторак 27.11.2018.одржана је стручна дискусија на тему „Пренамена старог дворца у дунавски информативни центар Бачко Ново Село“ . 

Идеја је да се на основу примера добре праксе као што је пројекат “Tour De Banat“, те искустава стручњака из покрајинских и локалних институција, формира пројектни задатак пренамене дворца “Фриц Христић”  у Бачком Новом Селу у ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР.  Пројектни задатак формиран на основу инпута свих чинилаца стручне дискусије у значајној мери би помогао одељењу за Урбанизам општине Бач те  Покрајинском заводу за заштиту споменика културе, да што је могуће успешније реализују овај пројекат.

Ненад Берић из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је истакао важност локалне самоуправе у покретању иницијативе пренамене старе школе у Бачком Новом Селу, јер је идеја да се реконструкција финансира кроз све канале: локалне, покрајинске и европске, а да директну корист од тога најпре треба да има локално становништво.

Испред Покрајинског Завода за заштиту споменика културе, присустне је поздравила др Славица Вујовић, која је изразила велико како лично, тако и задовољство инстутуције коју представља, чињеницом да је стручна дискусија реализована, посебно нагласивши да је од фундаменталне важности то што су представници делегације из Кине, са којима се ради на писању номинације за улазак Тврђаве Бач са подрграђем на Унескову листу светске баштине, присуствовали састанку.

„Како је Бачко Ново Село један од најважнијих пунктова на територији општине Бач, због чињенице да излази на Дунав, потребно је то развијати и аплицирати за међународна средства, а Покрајински Завод за заштиту споменика културе ће то пропратити и дати своју пуну подршку формирању пројектног задатка и касније свим другим фазама реализације пројекта“ нагласила је др Славица Вујовић.  

Представница Фонда за европске послове, Дејана Добрић, рекла је да објекат у Бачком Новом Селу има много већих потенцијала него што је то био случај са неким другим сличним пројектима, који су добили значајна средства из ЕУ фондова  и у том смислу се показали као одрживи.

Испред Туристичке организације општине Бач, стручну дискусију је отворила директорица Марина Балабан истакавши чињеницу да ТОО Бач изражава задовољство јер ће радити на развоју другог вида туризма (сем културног туризма, потенцирати развој екскурциозног, али и цикло туризма) за који су наравно неопходни инфраструктурн пројекти, а да пренамена старог дворца Фриц Христић управо томе и служи, јер би се његовом адаптацијом спречило даље урушавање које је неминовно. 

С обзиром на чињеницу да је укупна површина старе школе у Бачком Новом Селу око 400 метара квадратних, учесници стручне дискусије су се сложили да би формирање цикло центра требало да буде у фокусу, али да  та површина свакако превазилази  потребе  само бициклиста. Преуређење таванског простора у смештајне капацитете, изградња канцеларија које би користиле различитим удружењима која раде на територији Бачког Новог Села, али и формирање истуреног пункта ТОО Бач, заједно би допринели оснивању неке врсте цоммунитy центра, где би локално становништво „живело“.

Својеврсни микс едукативног центра, различитих спортских активности, цикло сервиса, летњих школа за децу основношколског узраста, прекогранична сарадња са Мађарском, али и Међународна бициклистичка стаза „Еуро Вело 6“, свакако су реални показатељи потребе пренамене старе школе у Бачком Новом Селу, закључили су учесници дискусије. 

Јучерашњој стручној дискусији су присуствовали: председник општине Бач, Борислав Антонић, редставници делегације из Кине, господин Ненад Берић из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, др Салвица Вујовић, Растко Влајковиц и Брнислав Милићевић из Покрајинског Завода за заштиту споменика културе, представница Фонда за европске послове Дејана Добрић, господин Душан Танкосић, Члан савета за безбедност општине Бачка Паланка, госпођа Оливера Мишан руководилац Оделења за урбанизам, заштиту животне средине имовинско правне и комунално стамбене послове општине Бач, господин Никола Бањац испред Канцеларије за локални и економски развој општине Бач, председник Месне заједнице Бачко Ново Село Грујо Богојевић, представник привредника из Бачког Новог Села, господин Неџад Абдуловић, господин Горан Делић испред удружења „Дунав“ из Бачког Новог Села, господин Зоран Бјелотомић представник удружења бициклиста Бач, директорица Туристичке организације општине Бач, Марина Балабан. 

 

ПРЕНАМЕНА СТАРЕ ШКОЛЕ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ У ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР
ПРЕНАМЕНА СТАРЕ ШКОЛЕ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ У ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР
ПРЕНАМЕНА СТАРЕ ШКОЛЕ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ У ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР
ПРЕНАМЕНА СТАРЕ ШКОЛЕ У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ У ДУНАВСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР

НАЈАВА ИНФО РАДИОНИЦЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

У понедељак 03.децембра 2018.године у просторијама Центра за органску производњу Селенча са почетком у 17 часова биће одржана трибина у оквиру које ће бити представљен пројекат: Одрживи локални и регионални развој Бачке Међуинституционална сарадња као кључ развоја руралних средина у региону Бачка .
Инфо радионица је намењена пољопривредницима и носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава из свих насељених места у општини Бач .
У оквиру пројекта теме предавања ће бити : - Подстицаји и подршка Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2018 и планови за 2019.
  • Подтстицаји Покрајинског Секретеријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду и развојних фондова на територији АП Војводине.
  • ИПАРД II - актуелне и будуће мере подршке.
  • Модели пословног удруживања и умрежавања пољопривредника по моделу и пракси ЕУ (произвођачке групе ЛАГ )
По обављеним предавањима планирана је дискусија о темама као и изношење предлога пољопривредника.
Позивају се сви заинтересовани да присуствују и активно учествују у инфо радионици .
 
 
НАЈАВА ИНФО РАДИОНИЦЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Обавештавају се ученици и студенти са територије Општине Бач који су поднели документацију за доделу ученичких и студентских стипендија да ће потписивање уговора почети у среду 28.11.2018. године у 9h  у Малој сали КПЦ Бач.

Одлука о додели ученичких и студентских стипендија може се преузети са сајта општине Бач

Одлука о додели ученичких и  студентских стипендија

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

ПОДИЗАЊЕМ ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Општина Бач је подизањем јарбола у местима Мали Бач, Вајска, Бођани, Плавна и Бачко Ново Село обележила Дан присаједињења Војводине Србији.
На Великој народној скупштини Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи, одржаној у Новом Саду 25. новембра 1918. године, проглашено је присаједињење тих крајева Краљевини Србији.
Дан раније 24.новембра 1918.године, скупштина Срема се такође изјаснила за прикључење Краљевини Србији.

 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ
 ПОДИЗАЊЕМ  ЈАРБОЛА ОПШТИНА БАЧ ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

ЈАВНИ ОГЛАС - ЗА ИЗДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА - ПУТЕМ ПРИКУПЉАЊА ПИСМЕНИХ ПОНУДА

Расписан је оглас за издавање у закуп пословног простора - путем прикупљања писмених понуда.
Благовременим ће се сматрати све пријаве које стигну закључно са 11.12.2018. године.
Отварање Понуда за давање у закуп пословног простора биће извршено у просторијама ОУ Бач (Свечана Сала) дана 13.12.2018.године у 11,00 часова.
О обавезном саджају понуде, депозиту и начину достављања понуде у тексту Огласа.

AttachmentSize
PDF icon Текст огласа651.57 KB

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ СТАТУТА ОПШТИНЕ БАЧ

Позивају се сви заинтересовани грађани,физичка лица, правна лица, јавна предузећа, установе и организације чији је оснивач општина Бач, и други заинтересовани субјекти да учествују у јавној расправи у периоду од 23.11.2018.године до 7.12.2018.године и дају примедбе и предлоге на наведени нацрт Статута путем електронске поште на адресу Info@bac.rs или писаним путем на адресу: Скупштина општине Бач, Трг др Зорана Ђинђића бр.2, са назнаком "Нацрт Статута општине Бач".

Позивају се сви заинтересовани да узму учешће на отвореном састанку који ће организовати Комисија за израду текста нацрта Статута општине Бач.

Након разматрања упућених предлога и сугестија Комисија ће доставити Општинском већу предлог Статута општине Бач на разматрање и утврђивање предлога.

Узимањем учешћа у јавној расправи дајете допринос доношењу квалитетнијих Одлука у Скупштини општине Бач.

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ПЛАНА КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ 2019-2021

Позивају се заинтересовани грађани, физичка лица, правна лица, јавна предузећа, установе и организације чији је оснивач општина Бач, и други заинтересовани субјекти да учествују у јавној расправи у периоду од 23.11.2018.године до 07.12.2018. године и дају примедбе и предлоге на наведени нацрт Плана капиталних инвестиција путем електронске поште на адресу info@bac.rs или писаним путем на адресу : "Општинско веће општине Бач", Трг др Зорана Ђинђића 2, 21420 Бач, са назнаком "Нацрт Плана капиталних инвестиција општине Бач 2019-2021"

Позивају се сви заинтересовани да узму учешће на отвореном састанку који ће организовати радни Тимови за израду Плана капиталних инвестиција општине Бач. Након разматрања упућених предлога и сугестија Радни тимови ће доставити Општинском већу предлог Плана капиталних инвестиција општине Бач 2019-2021 на разматрање и утврђивање предлога.

Узимањем учешћа у јавној расправи дајете допринос доношењу квалитетних Одлука у Скупштини општине Бач.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА НОВО ЗАПОШЉАВАЊЕ

Општина Бач је објавила други Јавни позив за доделу субвенција послодавцима који припадају приватном сектору на територији општине Бач, за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима. Субвенције се додељију једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање  Испостава Бач. Текст јавног позива и захтев са бизнис планом можете преузети овде