March 2018

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НОВИХ, ПОВОЉНИХ КРЕДИТА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ У БАЧУ

РАЗВОЈНИ ФОНД ВОЈВОДИНЕ

Надзорни одбор Развојног фонда АП Војводине усвојио је конкурсе за правна лица и предузетнике, као и за регистрована пољопривредна газдинства. Уведене су две нове кредитне линије, а постојеће кредитне линије су знатно повољније у односу на претходни период. 

Од нових услова посебно издвајамо:

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ СТРЕДСТАВА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА ЗА 2018. ГОДИНУ

Општинско веће Општине Бач је на седници одржаној 27.03.2018. године донело Одлуку о додели средстава Удружењима грађана са територије општине Бач за реализацију пројеката у току 2018 године, као и за редовне трошкове неопходне за основно функционисање удружења. Укупно је одобрено 29 пројеката удружења у укупној вердности од 2.647.000,00 динара, док је за редовне трошкове удружења одобрено 2.818.000,00 динара. Укупно је за 2018 годину Удужењима грађана одобрено 5.465.000,00 динара. 

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Свим хришћанима, православцима, католицима и евангелистима упућујем најискреније честитке поводом предстојећег празника. Нека Ускрс донесе срећу и хармонију у наше домове, добро здравље и слогу. У име општине Бач и у своје лично име желим вам да празничне дане проведете у кругу породице и пријатеља у добром расположењу а да уз поштовање традиције и хришћанских вредности чувамо свој идентитет.
Христос васкрсе! Срећан Ускрс!
 
Председник општине Бач

БАЧКА КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА

БАЧКА КУЛЕНИЈАДА И КОБАСИЦИЈАДА

Туристичка организација општине Бач у суботу 14.априла организује манифестацију „Бачка куленијада и кобасицијада“ која ће  се одржати у Градском парку у Бачу са почетком од десет часова.
Комисија ће оцењивати узорке кулена, кобасице и сланине а најбољи ће бити награђени. Котизација по особи износи 500,00 динара.

ИСПЛАЋЕНЕ УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ

ИСПЛАЋЕНЕ УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ

Данас, 26. марта , извршена је исплата ученичких стипендија. Ово је 5. по реду од предвиђених 8 стипендија за школску 2017.-2018. годину.  Стипендије је добило  296 ученика а укупан износ опредељен за ову рату  износи 1.067.000,00 динара.
 
 
 
 
 

ОДРЖAНО ТЕСТИРАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ КАНДИДАТА У СЕГЕДИНУ

ОДРАЖНО ТЕСТИРАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ КАДИДАТА У СЕГЕДИНУ

У понедељак 19. марта обављено је друго тј. завршно тестирање прве групе заинтересованих кандидата за рад у будућем погону трикотаже. Том приликом, група од 19 заинтересованих кандидата са г. Лајошем Иванковићем из фирме Szegedi Szefo zrt била је у једнодневној радној посети у  производним погонима у Сегедину .

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАСПИСАНИМ КОНКУРСИМА

Канцеларија за локални економски развој општине Бач обавештава сва заинтересована правна лица, пољопривредна газдинства  и предузетнике да је Развојни фонд АПВ расписао следеће конкурсе:
Правна лица и предузетници могу да конкуришу на:

СЕКРЕТАРИЈАТ БЛИЖИ ШКОЛСКИМ КЛУПАМА У ОПШТИНИ БАЧ

СЕКРЕТАРИЈАТ БЛИЖИ ШКОЛСКИМ КЛУПАМА У ОПШТИНИ БАЧ

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, помоћница Покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милинка Хрћан и саветница за управне и опште правне послове Јелена Бјелобаба посетиле су у у току протекле недеље основну школу Јан Колар у Селенчи, средњу Пољопривредну школу у Бачу и основну школу Иво Лола Рибар у Плавни.

УСВОЈЕН РЕПРОГРАМ ЗА ДЕО ДУГА ДОМА ЗДРАВЉА БАЧ

УСВОЈЕН РЕПРОГРАМ ЗА ДЕО ДУГА ДОМА ЗДРАВЉА БАЧ

Општинско веће општине Бач је на 73. седници, одржаној 7. марта, донело Закључак којим се предвиђа подршка Дому здравља Бач за решавање дуговања према повериоцима.

Финансијска подршка исплаћиваће се у месечним ратама. Овим видом помоћи Дому здравља Бач биће омогућено да већ у нaредним недељама изврши набавку лекова и медицинских средстава и тиме боље снабде апотеке а све у циљу пружања квалитетније здравствене заштите становницима општине Бач.
 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БАЧ БОРИСЛАВ АНТОНИЋ У ПОСЕТИ СРП „КАРАЂОРЂЕВО“

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БАЧ  БОРИСЛАВ АНТОНИЋ У ПОСЕТИ СРП „КАРАЂОРЂЕВО“

Председник општине Бач Борислав Антонић са представницима Туристичке организације општине Бач протекле недеље посетили су Специјални резерват природе „Карађорђево“.  Том приликом обишли су музеј о ергели „Карађорђево“ са најважнијим експонатима, трофејима, записима и фотографијама из своје историје, ергелу са великим бројем коња липицанерске, нонијус, енглеске и арапске расе, хиподром и ловачку кућу „Дијана“.

页面