ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ ОД 30.04.2020.ГОДИНЕ

Дана 30.04.2020. године одржана је ванредна седница Штаба за ванредне ситуације.
Обавештавају се грађани општине Бач да је Bлада Републике Србије усвојила на данашњој седници измене одлука у вези са мерама заштите становништва од заразне болести COVID-19 током првомајских празника.
Забрана кретања почиње од данас у 18 часова и трајаће до суботе, 2. маја, у 5 часова ујутру. Грађани старији од 65 година моћи ће у петак да изађу у шетњу два пута у трајању од по сат времена, у било које доба дана, највише шест стотина метара од места становања.
У суботу и недељу забрана кретања почиње у 18 часова и траје до 5 часова ујутру наредног дана. Тада најстарији суграђани могу изаћи у шетњу једном под истим правилима, у периоду забране кретања од 18 часова до 5 часова ујутру.
Важно је нагласити да је током викенда, у циљу смањивања социјалних контаката на минимум, и даље на снази забрана окупљања више од двоје људи на отвореном простору и ова мера ће бити строго контролисана од стране надлежних органа.

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ грађани општине Бач да је ЈКП „Тврђава“ извршила дезинфекцију јавних установа и њихових прилаза у Плавни и Бачком Новом Селу, као и насеље Економија

Командант Штаба
Борислав Антонић с.р.