ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

У Бачу су данас 13.12.2021. године потписани уговори са представницима регистрованих пољопривредних газдинстава која су конкурисала за субвенционисана средства за набавку опреме и механизације, у оквиру Мера пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине Бач.
 
Обраћајући се присутнима, помоћник председника општине Бач, Никола Вулетић истакао је да се локална самоуправа труди да потпомогне улагања у опрему и механизацију као и друге инвестиције које су потребне да би пољопривредна газдинства са подручја општине Бач остварила веће приходе и повећала своју производњу.
 
Како протекле године због смањеног обима посла и ситуације у вези са пандемијом вируса COVID 19, овај конкурс није реализован, ове године су у обзир узимани и рачуни за опрему и механизацију из претходне 2020. године.
 
Укупна вредност потписаних уговора је 11 милиона и 700 хиљада динара, а средства на својим рачунима носиоци пољопривредних газдинстава могу да очекују до краја ове недеље. Највише захтева, 125 одобрено је за биљну производњу и дугогодишњи засад, затим десет захтева из области пчеларства и осам захтева у оквиру сточарств