ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ У ПОСЕТИ БАЧУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас 26.10.2021.године у Бачу радове на изградњи зграде за социјално становање у којој ће бити смештене породице чији су домови изгорели у пожару на Економији 1 прошле године, као и остале социјално угрожене породице из наше општине.
"Задовољан сам динамиком радова јер ће објекат пре зиме бити стављен под кров што ће омогућити унутрашње радове.
Покрајинска влада до сада је за ову инвестицију издвојила 50 милиона динара, а определиће и додатна финансијска средства да она буде завршена до пролећа“, изјавио је председник Мировић.
У објекту чија је укупна површина 2.200 метара квадратних биће смештене 32 породице.
Председник општине Бач, Др Стева Панић се захвалио подршци је Покрајинска влада до сада указала општини Бач.
"Користим ову прилику да се захвалим и председнику Мировићу и Покрајинској влади што нам помажу да овај важан инфраструктурни пројекат приведемо крају и на пролеће у зграду уселимо 32 социјално угрожене породице. Вредност укупне инвестиције је 130 милиона динара и задовољни смо што ћемо оваквим програмом успети да реализујемо егзистенцијална и стамбена питања великом броју наших суграђана", закључио је Панић.
Покрајинска влада је у новембру прошле године издвојила готово два милиона динара за обезбеђивање привременог смештаја за породице које су остале без домова, а у којима је једанаесторо деце, као и за трошкове струје.
 
Фото: Покрајинска влада.