РЕКОРДНИХ 209 УЧЕСНИКА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ЦИКЛО БАЧ 8“

Манифестација „Цикло Бач“ настала је 2015. године, као потреба да се промовише здрав начин живота, као и бициклизам, да се пружи подршка љубитељима двоточкаша, а истовремено и да се повеже оно најлепше и најбоље што општина Бач поседује, а то је свакако богато културно-историјско наслеђе. Управо из тог разлога рекреативна рута  манифестације „Цикло Бач 8“, започела је на тврђави у Бачу, да би учесници затим прошли поред остатака хамама, односно турског купатила, поред фрањевачког самостана, манастира Бођани, све до језера Провала. Други део руте обухвата још 25 километара вожње бициклом, до Бачког Новог Села, из разлога што општина Бач припада међународној бициклистичкој рути ЕуроВело 6.

Како је истакао Дарко Војновић, директор Туристичке организације општине Бач, захваљујући разумевању и подршци од стране локалне самоуправе, манифестација „Цикло Бач“ се одржава по осми пут. Поред спорта и културе који су повезани кроз ову манифестацију, ове године манифестацију одликује и хуманитарни карактер, признање је добио Марко Перић из Лаћарка, који је оболео од церебралне парализе и који се рекреативно бави бициклизмом.

Исто тако, награде су између осталог, уручене најмлађем као и најстаријем учеснику. Награђени су и клубови ушесници манифестације, а награда је додељена и у категорији најоригиналнији бицикл, док је учесник из Непала добио признање за такмичара, који долази из најудаљеније дестинације. Награде је учесницима уручио др Стева Панић, председник општине Бач.

Извор: Војводина уживо