СВЕЧАНО ОТВОРЕН 8. ЦИКЛУС СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ ПРОГРАМА

Осми циклус специјалистичких програма у организацији Фонда "Европски послови" АП Војводине свечано је отворен у среду 01.09.2021. године.
Конфернцији за медије је претходио радни састанак чији је домаћин био председник Покрајинске владе Игор Мировић који је овом приликом истакао значај успешности реализације ЕУ пројеката током прошле године, као и колико је то значајно за локалне самоуправе.
"Моји сарадници из Фонда „Европски послови“, са људима из Наледа, из Швајцарског државног секретаријата за економске послове, са којим смо потписали споразум о сарадњи, из Шведске развојне агенције, као и представници локалних самоуправа сагласни су да је циљ подизање капацитета локалних самоуправа, посебно оних мање развијених", рекао је Мировић.
Директор Фонда "Европски послови" Александар Симурдић навео је да фонд овај програм реализује дуги низ година у сарадњи са Покрајинском владом, а да је сада акценат на локланим самоуправама.
"Програм који започињемо наредне недеље окупаља свих 45 јединица локалне самоуправе у АП Војводини, и представља свеобухватно јачање кадровских, институционалних и административних капацитета. Желимо да дамо снажан импулс економском и регионалном развоју”, закључио је Симурдић.
Састанку је у име општине Бач присуствовао председник Др Стева Панић, заједно са колегама из осталих градова и општина.
Фото: Фонд "Европски послови".