У БАЧУ ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМУ „ИПАРД 3 – ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА КАКО ДО СРЕДСТАВА“

У оквиру пројекта „Култ(Р)урал – развој, заштита и промоција општине Бач“, који реализује удружење „ДУНАВ 1245“ из Сремских Карловаца, а који је део шире иницијативе „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“, који спроводи Програм уједињених нација за развој УНДП, а финансира Влада Шведске у уторак 02.03.2021. године у Малој сали зграде Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бач одржана је панел дискусија на тему: „ИПАРД 3 – ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА КАКО ДО СРЕДСТАВА“.
Непосредно пре почетка панел дискусије, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде госпођа Јасмина Миљковић, шефица управљачког тела ИПАРД програма у Републици Србији и господин Слободан Живановић, руководилац групе у Сектору за рурални развој састали су се са председником општине Бач, Др Стевом Панићем и његовим сарадницима.
На радном састанку је разговарано о темама од значаја за рурални у туристички развој свих потенцијала општине Бач, али и припреми неопходних услова како би се сви заинтересовани субјекти, представници како владиног тако и цивилног сектора што боље припремили за ИПАРД 3 меру.
Председник општине Бач је овом приликом изразио задовољство одржаним састанком и изнео неке од кључних проблема са којима се становници општине Бач свакодневно сусрећу, а који ће морати да буду решени у што је могуће краћем временском року.
Учесници панела су осим представника министарства били и господин Дарко Миланковић подсекретар у Секретаријату за регионални развој АП Војводине као и Младен Петреш, помоћник секретара у Секретаријату за пољопривреду, шумарство и водопривреду АП Војводине. Панелом је модерирала Јелена Ковачевић, руководилац Одељења за пољопривреду, привреду и локални економски развој општине Бач.
Присутним учесницима међу којима су били представници различитих ЛАГ-ова, удружења грађана, малих привредника, пољопривредника, задруга и др, су представљене информације о ИПАРД 3 програму, али се дискутовало и на тему регионалног и руралног развоја АП војводине у 2021. години.
Интерактивном дискусијом, разменом информација и сазнања о актуелним дешавањима у горе споменутим областима, присутнима је омогућено правовремено информисање о информацијама од значаја за њихово даље пословање.
Сарадник удружењу „ДУНАВ 1245“ на овом пројекту је и Туристичка организација општине Бач чији су представници након званичног дела панел дискусије за све заинтересоване учеснике уприличили стручно вођење на локалитету најбитнијег културно-историјског споменика културе у Бачу, средњевековној тврђави.

 

У БАЧУ ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМУ „ИПАРД 3 – ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА КАКО ДО СРЕДСТАВА“
У БАЧУ ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМУ „ИПАРД 3 – ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА КАКО ДО СРЕДСТАВА“