ФОНДАЦИЈА НОВАК ЂОКОВИЋ СА ПАРТНЕРИМА ОТВОРИЛА ЦЕНТАР ЗА РОДИТЕЉЕ У БАЧУ

У оквиру програма "Подршка, НЕ перфекција", Фондација "Новак Ђоковић" је данас 15.10.2021. године у сарадњи са партнерима "The Human Safety Net" и "Generali osiguranjem" у просторијама ПУ "Колибри" Бач отоврила трећи од укупно 15 Центара за родитеље широм Србије.
 
"Програм 'Подршка НЕ перфекција', Фондације Новак Ђоковић од 2017. је са запаженим успехом помогао великом броју породица широм Србије. Искреност, топлина, уважавање и подршка најважније су одлике наших радионица - чији је резултат и отварање Центра попут овог у Бачу данас", истакла је Смиљана Грујић, главна програмска менаџерка Новак Ђоковић Фондације.
 
Присутнима се обратила и заменица председника општине Бач, Марина Балабан која је нагласила да је локална самоуправа поносна на рад који у области свог деловања остварује Предшколска установа "Колибри" Бач и додала да се сви заједно радујемо отварању вртића у Вајкој чије јачање капацитета реализујемо у сарадњи са Фондацијом "Новак Ђоковић".
 
Центри широм Србије у којима ће се одржавати ПНП радионице вођене од стране обучених фацилитатора, представљају јединствен пројекат који се у Србији реализује по први пут. Сврха Центра је да се родитељи и старатељи деце узраста до шест година додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци и створили мрежу међусобне подршке.
 
Присутнима се обратила и Ана Симеуновић виши консултант за животна осигурања Generali осигурања Србија, представници родитеља који су прошли ову обуку као и директорица ПУ "Колибри" Бач, Ана Бошкић која се захвалила Фондацији и свим партнерима што су установу на чијем је челу прпознали као партнера и омогућили им да исти кроз додатна средства и нови модерно опремљен простор претворе у Регионални центар за едукацију родитеља, у коме ће сваке године велики број њих пронаћи охрабрење, мотивацију и подршку за свакодневне изазове које родитељство са собом доноси.
 
Деца су гостима уз помоћ својих васпитачица приредила пригодан програм.