АКЦИЈА „ВОЈНИ ЛЕКАР НА СЕЛУ“ У СЕЛЕНЧИ

У Селенчи је данас 24. маја 2022. године спроведена акција „Војни лекар на селу“. Војни лекари и медицински техничари Прве Бригаде копнене војске, обављали превентивне здравствене прегледе у месној амбуланти у Селенчи и на терену, слабо покретних и непокретних особа.

Овај пројекат цивилно-војне сарадње организован је у сарадњи са Црвеним крстом, локалним домом здравља и општинском управом ради пружања медицинске помоћи становништву коме је због удаљености отежан приступ систему здравствене заштите.

Ово је трећи пут како се ова акција одржава на подручју општине Бач и на томе се у име локалне самоуправе, војсци Србије и мајору Недељку Недељковићу начелнику групе за цивилно војну сарадњу у команди Прве Бригаде копнене војске захвалила заменица председника општине Бач Марина Балабан. Она је том приликом истакла значај ове акције за становнике општине Бач, јер превентивно лечење нема алтернативу због чега је сваки савет, разговор као и медицински преглед грађана веома важан и користан.

Војни лекари и техничари су срдачно прихваћени од локалног становништва, које је још једном исказало велику захвалност Војсци Србије на помоћи коју им пружа када год је то потребно.