ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ НАСТУПАЈУ НА ТАКМИЧЕЊУ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ”

Дечја музичка манифестација “Србија у ритму Европе” јесте такмичење на ком учествују представници  из  20 градова и општина из Србије. У директном преносу на  ”Прва тв”, деца се такмиче, певајући песму једне од европских земаља, чије амбасаде активно подржавају ову манифестацију.
Ове године, такмичење се одржава у Нишу, 16. јуна 2018. године. Општину Бач представљаће Маша, Магдалена и Јана изводећи композицију “Horehronie” из Словачке.
Маша и Магдалена су талентоване певачице, а Јана својим плесом и гимнастичким умећем свему додаје ноту грациозности.
Маша, Марија Милић (2001. г.) похађа други разред гимназије у Бачкој Паланци, одличан је ученик, ђак генерације у основној школи “Алекса Шантић” Вајска, активан члан плесне и певачке групе КУД-а “Младост” Бач. Бави се рекреативним јахањем.
Магдалена Кања (2004.г.) одличан је ученик основне школе “Јан Колар” у Селенчи. Магдалена други пут учествује на дечјој манифестацији “Србија у ритму Европе”. Од своје десете године свира цимбал и члан је фолклорног ансабла из Селенче, у коме пева, игра и свира и са којим је освојила бројне награде.
Јана Вуковић (2007. г.), ученица је четвртог разреда ОШ “Вук Караџић” у Бачу, као и друге године Основне музичке школе у Бачкој Паланци. Тренира карате и гимнастику, освајач је многих медаља.
Општина Бач позива све суграђане да подрже девојчице из наше општине на поменутом такмичењу.
 

ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ОПШТИНЕ БАЧ НАСТУПАЈУ НА ТАКМИЧЕЊУ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ”