ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Светски дан добровољних давалаца крви обележава се данас 14. јуна, ове године се обележава под слоганом "Давање крви је чин солидарности" с циљем захвалности свим добровољним даваоцима и подизању свести грађана о важности редовног и добровољног давања крви.

Тим поводом у свечаној сали општинске управе у Бачу, данас је одржан пријем добровољних давалаца крви са подручја општине Бач који су ову драгоцену течност дали више пута. Даваоце крви примили су помоћник председика општине Бач Никола Вулетић и секретар Црвеног крста општине Бач Оливера Јелић. Господин Вулетић је поздравио све присусутне и у име општине Бач, као и у своје лично име изразио велику захвалност свим грађанима општине који учествују у акцијама добровољног давања крви и на тај начин спашавају нечије животе.

Захвалнице за 10 пута дату крв су добили Антоние Зовак из Плавне, Емић Касим из Бачког Новог Села и Иван Јурковић из Бача.
За 20 пута дату крв захвалнице су добили Срђан Рајковић из Бача и Фатмир Карић из Бачког Новог Села.
За 35 пута дату крви признања су добили Милан Субић и Дејан Васиљевић из Бођана.
За 50 пута дату крви признања су добили Феро Трусина из Селенче, Иван Бајчи из Вајске и Андрија Суроп из Бача.
Највеће признање за 100 пута дату крв добили су Владимир Каџић из Бача и Душко Пајић из Вајске.
Признање "Широко срце" које се додељује месним организацијама за активно ангажовање у протеклих годину дана у акцијама доброволојног давања крви припало је месној организацији Бач.