ОТВОРЕН 10. ФОРУМ О ОРГАНСКОЈ ПРОИЗВОДЊИ

Данас, 30. септембра у просторијама Центра за органску производњу Селенча отворен је јубиларни, 10. Форум о органској производњи. Част да поздрави присутне и да се први обрати припала је председнику општине Бач Драгану Сташевићу који је изразио задовољство што се већ неколико година уназад општина Бач препознаје као лидер у региону по производњи органске хране али и да као подршка развоју органске производње у буџету постоје обезбеђена средства а да су конкурси за субвенције у току.

Одржавање Форума подржала је Влада АП Војводине, Пољопривредни Унивезитет у Нитри, Европска предузетничка мрежа и други. Међународном скупу присуствовало је преко 250 пољопривредника, произвођача органске и конвенционалне хране, представника научних и образовних установа, финансијских установа али и представници Министарства пољопривреде, Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Организације УН за храну и пољопривреду, и Амбасадорка Републике Словачке Дагмар Репчекова која је и отворила Форум.

Тема овогодишњег Форума је „Приступ изворима финансирања за органске произвођаче – препреке и могућности“ а важни сегменти  су и међународни пословни сусрети AgroOrganic B2B 2016, фестивал хране припремљене по традиционалним рецептурама и изложба ружа.

ОТВОРЕН 10. ФОРУМ О ОРГАНСКОЈ ПРОИЗВОДЊИ
ОТВОРЕН 10. ФОРУМ О ОРГАНСКОЈ ПРОИЗВОДЊИ