ПИОНИРКЕ КАРАТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ИЗ БАЧА НА ПРИЈЕМУ У ОПШТИНИ

Три девојчице, Јована Рајак, Милица Наумов и Зина Ђурчиански чланице Карате клуба „Славија“ из Бача које су на одржаном 13. Светском првенству „Шотокан“ карате купа у Зрењанину прошле недеље, освојиле златну медаљу у екипном првенсту и Јована Рајак бронзану појединачно, биле су данас 24.11.2021. године на пријему у Свечаној сали општине Бач. 
 
Заменица председника општине Марина Балабан и Бранко Микавица испред Спортског савеза Општине Бач честитали су девојчицама овај успех и доделили пригодне поклоне, јер су прве чланице овог клуба које су у пионирском узрасту у наступу за репрезентацију Србије оствариле тако велики и значајан резултат. 
 
Њихов тренер Хелга Борчић се уз присуство родитеља захвалила општини и спортском савезу на досадашњој подршци, али су разматрани и даљи кораци којима се може допринети унапређењу услова у којима деца тренирају. 
 
Ове девојчице које су се такмичиле у категорији од седам до девет година су на такмичењу у катама имале конкуренцију из 12 земаља и успеле да буду најбоље. 
 
Тренирају три пута недељно, Зина има зелени, док су Јована и Милица власнице црвеног појаса. 
 
Карате клуб „Славија“ Бач тренутно броји око 60 чланова распоређених у неколико узрасних категорија, а непосредно пре овог првенства током сезоне 2021. девојчице су учествовале и на првенству Србије које је одржано у Јагодини и првенству Војводине које је одржано у Тителу, где су такође оствариле запажене резултате.